Neo

Υπό... επανεξέταση η κυβερνητική στρατηγική για το πλεόνασμα

Προφανώς και για την κυβέρνηση χθες δεν ήταν η ευτυχέστερη ημέρα, καθώς δύο ημέρες πριν ανέβει στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η απελθούσα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και επόμενη πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της μείωσης του στόχου των πλεονασμάτων.

Με άλλα λόγια, η «σκληρή» Λαγκάρντ εμφανίστηκε να ζητεί «χαλάρωση» των πλεονασμάτων «εδώ και τώρα», ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει... ξεκαθαρίσει ότι η διαπραγμάτευση θα έχει χρονικό ορίζοντα το 2021! Ως εκ τούτου, η παρέμβαση Λαγκάρντ -στο βαθμό που η ίδια θα θυμάται τις... τωρινές της απόψεις όταν εγκατασταθεί στο νέο της γραφείο στην Φρανκφούρτη- δημιουργεί νέα δεδομένα για την κυβερνητική στρατηγική και δεν αποκλείεται να αποφασίσει ο πρωθυπουργός να θέσει νωρίτερα στους εταίρους το θέμα της μείωσης του στόχου των πλεονασμάτων.

Αυτό επισήμανε, άλλωστε, χθες και ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra. Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, αν υπάρχει ενδεχόμενο επίσπευσης της διαπραγμάτευσης, ο ίδιος απάντησε θετικά και πρόσθεσε με νόημα ότι «η συζήτηση είναι μια ζωντανή διαπραγμάτευση». Και ως γνωστόν, ό,τι είναι ζωντανό, κινείται και αλλάζει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.