Neo

Και ο Σχοινάς θέλει... μετονομασία του χαρτοφυλακίου του!

Θέμα ημερών -αν όχι ωρών- είναι η μετονομασία του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά, αφού η απόφαση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν να συνδέσει την μετανάστευση και την ασφάλεια με την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» έχει σαφές ιδεολογικό πρόσημο.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η ηγέτις της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν... πανηγυρίζει, «βλέποντας» «ιδεολογική νίκη». Εξάλλου, την Γερμανίδα πολιτικό έχουν «αδειάσει» οι πάντες: όλες οι πολιτικές ομάδες της Ευρώπης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, Πράσινοι, Αριστερά, Φιλελεύθεροι) αλλά και φωνές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σημειωτέον ότι όλη αυτή η συζήτηση δεν διεξάγεται ερήμην του Έλληνα επιτρόπου: αντιθέτως, όπως πληροφορείται ο Neo, ο Μαργαρίτης Σχοινάς μοιράζεται τις ίδιες απόψεις με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το συγκεκριμένο θέμα και έχει ήδη εισηγηθεί στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν την μετονομασία του χαρτοφυλακίου του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.