ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ζήτησε από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά

Κύριο καθήκον μας η εξωστρέφεια

Νέα προσπάθεια να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια, έκανε χθες από το βήμα της ΚΟ του κόμματός της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που δεν έκρυψε μάλιστα την ειλικρινή αγωνία της για το θέμα, εν μέσω δημοσίως διατυπωμένων διαφωνιών.

«Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη, αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο, με πολλές θετικές προκλήσεις», είπε, δίνοντας ραντεβού για τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος στις 27-28 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθούν εκ νέου τα ζητήματα πολιτικής τακτικής και οι προτεραιότητες της δουλειάς του Κινήματος Αλλαγής. «Υπάρχει όμως η ‘μαγική’ λέξη για αυτή την πολιτική περίοδο : Εξωστρέφεια», είπε, τονίζοντας ότι είναι διαλυτικό να ανοίγουν διαρκώς την εσωκομματική ατζέντα. Χαρακτήρισε μάλιστα την εξωστρέφεια ως το κύριο καθήκον των στελεχών του κόμματος, προκειμένου αυτό να εκφράσει τις αγωνίες και τις προσδοκίες των πολιτών, να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους και να συμβάλει στην έξοδο από την κρίση, συνδυάζοντας όμως την Ανάπτυξη με την Κοινωνική Συνοχή. Έδωσε μάλιστα το στίγμα για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές στο εξής, τονίζοντας ότι όπως και πριν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα με αυτή της ΝΔ, δεν θα διστάσουν να υπερψηφίσουν στη Βουλή ότι θεωρούν ότι συμβάλει θετικά για τον λαό και τον τόπο, αλλά δεν θα διστάσουν επίσης να σταθούν δυναμικά απέναντι σε ό,τι θίγει τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη γυναίκα, τον νέο άνθρωπο...

Η Φώφη Γεννηματά, όμως, κάλεσε τους βουλευτές να πρωτοστατήσουν και στην πανελλαδική εξόρμηση που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως προανήγγειλε, για την ‘ανανέωση του συμβολαίου μας’ με τους πολίτες. Στόχος, εξάλλου, παραμένει η επιτυχία της Συνδιάσκεψης για τη Σοσιαλδημοκρατία, που έχει προγραμματιστεί για το τέλος Νοεμβρίου, με στόχο να χαράξει τη σύγχρονη προοδευτική στρατηγική του κόμματος και να δώσει τις κατευθύνσεις για τις νέες πρωτοβουλίες του στο εξής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.