ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κρύα ντοματόσουπα γκασπάτσο

Μία εξαιρετική συνταγή για κρύα ντοματόσουπα γκασπάτσο.

Υλικά

  • 5 ντομάτες μέτριες, ώριμες
  • 6-7 ντοματίνια
  • 1 πιπεριά πράσινη + επιπλέον, ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα
  • 1 πιπεριά κόκκινη + επιπλέον, ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα
  • ½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο + ½ επιπλέον, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα βασιλικού + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες, τα ντοματίνια, τις πιπεριές και το αγγούρι.

Bάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις ντομάτες, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμύδι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν πουρές.

Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον επιθυμούμε.

Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό.

Αδειάζουμε τη σούπα σε μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με καπάκι, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο αγγούρι, πιπεριές, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.