ΕΛΛΑΔΑ

«Βαρύ το νέο, αμείλικτο»

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Οι αποχαιρετισμοί στον αξέχαστο τραγουδοποιό

Σοκ και ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- χώρο η είδηση του αιφνίδιου θανάτου από ανακοπή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στα 63 του χρόνια. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μαζί του ήταν και η μονάκριβη κόρη του. Δυστυχώς εκείνη ήταν που βρήκε τον πατέρα της νεκρό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 4.15, ενώ ο Λαυρέντης διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου στις 6.45. Ηταν ήδη νεκρός και παρά τις προσπάθειες ανάταξης, τίποτε δεν μπορούσε να γίνει... Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια της νύχτας. Στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε επέμβαση bypass.

Μέσα από τα social media άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας τον αποχαιρετούν... Αύριο ήταν προγραμματισμένη μία μεγάλη συναυλία στο ηρώδειο, με την οποία θα έκλεινε την καλοκαιρινή του περιοδεία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Τα έσοδα της θα δίνονταν στην οργάνωση «Μαζί Για το Παιδί».

Ο Γιώργος Νταλάρας έβαλε μαύρο χρώμα στο προφίλ του στο Facebook, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπροστα σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, τα λόγια είναι πολύ φτωχά.

«Κορυφαίος τραγουδιστής, κορυφαίος δημιουργός, έχω σοκαριστεί γιατί μόλις τώρα το έμαθα κι εγώ. Δεν προσέχουμε την υγεία μας, κουραζόμαστε πολύ με τις συναυλίες, έχουμε άγχος και νομίζουμε ότι είμαστε αθάνατοι. Τουλάχιστον δεν τυραννήθηκε ο αγαπημένος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Καλό σου ταξίδι, φίλε» δήλωσε στο protothema.gr o τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος.

Για μια πολύ άσχημη ημέρα έκανε λόγο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» τόνισε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ο πιο σημαντικός τραγουδοποιός της γενιάς του, μια όμορφη ψυχή που θα ζει μέσα από τα τραγούδια του. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τα γέλια που κάναμε. Σαν να είναι αστείο αυτό… Δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, προσθέτοντας: «Θα ζει στις ψυχές μας». Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Κώστας Μακεδόνας: «Δεν το πιστεύω! Προσπαθώ να μην το πιστέψω...».

Ανάρτηση στο Twitter έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

View this post on Instagram

Τεράστιο σοκ!....τι να πω..Λαυρέντη μου έφυγες και αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και ως δημιουργός και ως φίλος...η συγκίνησή μου είναι μεγάλη...είδα πριν λίγο αποσπάσματα από την συνεργασία μας στο Vox το 2002 και θυμήθηκα πάλι την ευθύτητά σου, την αγάπη σου για την μουσική και την γενναιοδωρία των αισθημάτων σου....από σήμερα είμαστε όλοι πιο φτωχοί....θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου.... @lavrentis_machairitsas #lavrentismaxairitsas #kalotaxidi #mymemories

A post shared by Eleftheria Arvanitaki (@eleftheriaarvanitaki) on

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.