ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το ΠΑΣΟΚ...

Μάταιη η προσπάθεια της Φώφης να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια

Να σταματήσει την εσωστρέφεια επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά, που ήδη δρομολογεί την συνεδρίαση των κεντρικών πολιτικών οργάνων του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και δικά της τετ-α-τετ με κορυφαία στελέχη του κόμματος προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί όμως, ήδη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου να προγραμματίζεται για τη Δευτέρα και η σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για το επόμενο Σαββατοκύριακο, στην Χαριλάου Τρικούπη όμως, οι ‘αναταράξεις’ δεν δείχνουν να κοπάζουν. Αντίθετα, μετά τις δημόσιες διαφωνίες του Παύλου Γερουλάνου, του Νίκου Παπανδρέου και του Δημήτρη Κρεμαστινού (σ.σ. ο τελευταίος επιχείρησε να τις ‘μαζέψει’), αίσθηση προκαλούν νέες δηλώσεις χθες, του ευρωβουλευτή του κόμματος και βασικού ‘δελφίνου’ κατά πολλούς, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Αν η συζήτηση είναι στα σύμβολα, δηλαδή συζητάμε ποιο σύμβολο προτιμούμε, προφανώς συναισθηματικά, αισθητικά και πολιτικά, εγώ ταυτίζομαι περισσότερο με το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ», είπε, προκαλώντας αίσθηση στο εσωτερικό του κόμματος, ασχέτως αν αμέσως μετά διευκρίνισε ότι «αν συζητάμε όμως για την Κεντροαριστερά και το μέλλον της και πώς θα παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, η συζήτηση δεν μπορεί να μένει στα σύμβολα, πρέπει να πάει παρακάτω». Όσο για το ‘παρακάτω’, υποστήριξε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι είναι «το πολιτικό, το ιδεολογικό, αυτό που θα ξαναγοητεύσει τους πολίτες, αν δουν ότι αυτή η παράταξη, όπως στα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν πιο μπροστά από τη ΝΔ και την Αριστερά, αν δουν ότι είναι πιο μπροστά πιστεύω ότι θα την ξαναεμπιστευθούν και έχει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο».

Θυμίζοντας ολοένα και περισσότερο τη ρητορική του Παύλου Γερουλάνου, πάντως, αν και παραδέχθηκε ότι ‘προφανέστατα οι πολίτες ψήφισαν το Κίνημα Αλλαγής’, ο ευρωβουλευτής του υποστήριξε ότι «τώρα η πραγματικότητα είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το ΠΑΣΟΚ». Είχε θυμίσει εξάλλου με νόημα, ότι το Κίνημα Αλλαγής ξεκίνησε με μία λαϊκή συμμετοχή 220.000 πολιτών, αλλά στην πορεία πολλοί έφυγαν, και η μετεξέλιξη ήταν ουσιαστικά να μείνει ο πυρήνας του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ έφερε το αποτέλεσμα που έφερε ως Κίνημα Αλλαγής», είπε...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.