ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με διηγήσεις του Χόρχε Μπουκάι

«Να σου ζωγραφίσω μια ιστορία - Να σου γράψω μια ζωγραφιά»: 44 έργα του Τάσου Παπαηλιού

Η Γκαλερί Έρση παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Να σου ζωγραφίσω μια ιστορία – Να σου γράψω μια ζωγραφιά», που αποτελείται από ζωγραφικά έργα του Τάσου Παπαηλιού και διηγήσεις του Χόρχε Μπουκάι.

Η επικοινωνία των τεχνών
Αναλογιζόμενοι τα δεσπόζοντα χαρακτηριστικά των δύο τεχνών δηλαδή το Μύθο από την πλευρά του γραπτού λόγου και το Σχέδιο από την πλευρά της εικαστικής απεικόνισης ,φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η σύναψη των δυο αυτών μέσων λόγου και εικόνας στοχεύουν στο να σχηματιστεί ένα όλον ισορροπημένο και συμμετρικά διαρθρωμένο.

Τολμούμε λοιπόν μια καλλιτεχνική ταξινόμηση εικόνων σε μια αλληλουχία απεικονίσεων του εκάστοτε μύθου ,προσβλέποντας στην καλλιτεχνική μορφοποίηση ενός δομημένου συνόλου που αντλεί την δημιουργική του δύναμη από την εσωτερικότητα των δυο μερών.

Η έκθεση αποτελείται από 14 μικρές ιστορίες σταχυολογημένες από τα βιβλία 1. Να σου πω μια ιστορία 2.Ιστορίες να σκεφτείς του Χόρχε Μπουκάι από τις εκδόσεις Όπερα και 44 ζωγραφικά έργα του Τάσου Παπαηλιού. Oι δύο δημιουργοί έχουν εργαστεί εντελώς ξεχωριστά χωρίς να αναφέρονται ο καθένας στο έργο του άλλου. Για την σύζευξη λόγου και εικόνας εργάστηκε η Κάλια Αιδίνη.

Εγκαίνια : 26 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ
Διάρκεια έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου – 12 Οκτωβρίου 2019

Γκαλερί Έρση ׃ Κλεομένους 4 – Κολωνάκι, Τηλ.-Φαξ: 2107220231
www.ersi.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.