ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Novartis, διεύρυνση και «e-ΣΥΡΙΖΑ» επί τάπητος

Οι περαιτέρω χειρισμοί στην υπόθεση Novartis, αλλά και όλα τα θέματα της εσωκομματικής ατζέντας, όπως ο «ηλεκτρονικός ΣΥΡΙΖΑ» και η επιχείρηση μετασχηματισμού του κόμματος τίθενται επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα προκειμένου να προετοιμάσει την ατζέντα και την συζήτηση για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα συγκληθεί την προσεχή Κυριακή.

Ο τέως πρωθυπουργός, όπως λένε τακτικοί συνομιλητές του, θέλει να διεξαχθεί ένας πλούσιος και «άνετος» εσωκομματικός διάλογος εφ’ όλης της ύλης. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει από όλους τους παρισταμένους να τοποθετηθούν για όλα τα θέματα, ενώ θα διαβεβαιώσει πως θα υπάρξει όσος χρόνος και όσες συνεδριάσεις των οργάνων απαιτηθούν για να διεξαχθεί μία αναλυτική και εις βάθος συζήτηση.
Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και ο Αλέξης Χαρίτσης για τον περίφημο «e-ΣΥΡΙΖΑ», καθώς έχει αναλάβει τον ηλεκτρονικό μετασχηματισμό του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθεί επίσης πώς ακριβώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει με ηλεκτρονικό τρόπο τις πόρτες του σε νέα μέλη, διατηρώντας ωστόσο κάποιες δικλίδες ασφαλείας ώστε να γνωρίζει ποιος αποκτά την κάρτα μέλους του κόμματος.

Σε ρυθμούς Novartis

Σημειωτέον πως, παρότι η σημερινή συνεδρίαση έχει ως κύρια θέματα στην ατζέντα όλα τα ανοιχτά ζητήματα στον εσωκομματικό διάλογο, είναι προφανές ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο βασικό θέμα της επικαιρότητας, ήτοι στο σκάνδαλο Novartis. Εξάλλου, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος μόνο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει προκαλέσει πολιτικό πυρετό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «φιάσκο» και να προκαλεί την κυβερνητική πλειοψηφία να ανοίξει τις διαδικασίες διερεύνησης για όλους όσους κατηγορεί για «σκευωρία». Πάντως, στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη λάβει απόφαση να χρησιμοποιήσουν πολύ σκληρή γλώσσα σε βάρος της πλειοψηφίας στη Βουλή, κάτι που φάνηκε στην πρωινή τοποθέτηση του γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Εκεί, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «άθλια επιχείρηση αντιπερισπασμού και ενοχοποίησης του πρώην πρωθυπουργού», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας». «Καλούμε και προκαλούμε τη Νέα Δημοκρατία, αν θέλει να είναι συνεπής με τις πραγματικές της προθέσεις και οι πραγματικές της προθέσεις είναι να ενοχοποιεί διαρκώς -ως έναν μεγάλο, “colpo grosso”, αντιπερισπασμό- τον πρώην πρωθυπουργό, να προτείνει να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα». (…) Έτσι θα πάει η Νέα Δημοκρατία. Την ώρα που θα φέρνει τις πλέον αντεργατικές ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται τώρα στον αναπτυξιακό νόμο, θα κινεί μια υπόθεση που θα λέει ”NOVARTIS σκευωρία”», κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.