ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κακλαμάνης

«Ο λαός είναι ικανοποιημένος από τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης»

«Την κάθε κυβέρνηση την βαθμολογούν αυτοί που την εξέλεξαν, δηλαδή οι πολίτες. Η αίσθησή μου είναι ότι ο λαός είναι απόλυτα ικανοποιημένος σ΄ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα», δηλώνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει, ακόμη, ότι αν ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι τολμηρός και απελευθερώσει μεγάλα έργα υποδομής μπορεί να προκληθεί αναπτυξιακή έκρηξη που θα μετατρέψει τη χώρα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, ενώ επισημαίνει ότι «πρέπει, επιτέλους, οι όποιες ιδεοληψίες που σταματούν κάθε επένδυση να πάψουν».

Μιλώντας για τι περιμένει να ακούσει από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει: «Καταρχήν τον απολογισμό του πρώτου διμήνου. Νομίζω ότι ήδη έχουν υλοποιηθεί ορισμένες προεκλογικές εξαγγελίες, με πλέον ενδεικτική τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη διεύρυνση των 120 δόσεων. Δεύτερον, περιμένω τα βασικά στοιχεία του νέου προϋπολογισμού του 2020. Τρίτον, το φορολογικό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, τα οποία θα πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ώστε οι επενδυτές και ο απλός κόσμος να καταλάβουν τις διαφορές που μας χωρίζουν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό πρόβλημα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορο της ΕΕ, οφείλουν αυτό να το συνειδητοποιήσουν και να μην κάνουν πως δεν βλέπουν».

Τέλος, ερωτηθείς για το νέο εκλογικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει: «Θεωρώ ότι το βασικό εκλογικό σύστημα έχει κοινά σημεία με την πρόταση του ΚΙΝΑΛ. Λυδία λίθος είναι η αναλογική κατανομή του εκλογικού μπόνους για το πρώτο κόμμα το οποίο ανέρχεται στο 50% και πιστεύω κι εγώ ότι είναι υπερβολικό. Επ΄ουδενί, πάντως, δεν μπορεί να παραμείνει η απλή αναλογική».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.