ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Γκιουλέκας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

«Ο Μητσοτάκης έδωσε στη ΔΕΘ το έναυσμα για κάτι διαφορετικό»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε προχθές το έναυσμα για κάτι διαφορετικό στην παρουσία του εκάστοτε πρωθυπουργού στη Βουλή», τόνισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.

«Γύρισε και είπε: "Δεν θα σας μιλήσω γενικόλογα σε βάθος τετραετίας για το τι θα γίνει γενικώς, αλλά ειδικώς στον επόμενο χρόνο τι θα γίνει για να μπορέσω όταν θα έλθω εδώ να κάνω απολογισμό και να κρίνει ο καθένας αν αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε ως κυβέρνηση τα έχουμε κάνει ή όχι"», εξήγησε ο κ. Γκιουλέκας.

«Όταν μιλάμε για την οικονομία», ανέφερε, «όλα είναι μετρήσιμα σε αριθμούς, άρα το να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι "σε βάθος τετραετίας σκοπεύω να κάνω αυτό" θα είχε λίγη αξία».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο βουλευτής δήλωσε πεπεισμένος ότι θα βοηθήσουν «να ανακουφιστούν αυτοί που πραγματικά έχουν σηκώσει πολλά βάρη και δεν αντέχουν να σηκώσουν άλλα». «Ξεκινήσαμε, αλλά σε αυτούς τους δύο μόλις μήνες, αυτό για το οποίο θα μπορούσε κανείς να πει είναι να κρίνει τη συνέπειά της. Για όσα έχουμε δεσμευθεί, όλα αυτά έρχονται με τη μορφή ρυθμίσεων, ήλθαν ήδη, πέρασαν κάποια, περνούν άλλα και σε αυτά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μέτρα δεν απευθύνονται στο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, παρατήρησε: «Προφανώς "πολλούς" ο ΣΥΡΙΖΑ θα εννοεί εκείνους τους οποίους ευνοούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια, συγγενείς και φίλους δηλαδή, τους οποίους τακτοποιούσε κρατώντας ανοιχτή τη Βουλή, για να τους βάλει σε δουλειές πριν φύγει από την εξουσία». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε κάποτε ότι τα πλεονάσματα σε μία οικονομία, η οποία είναι σαθρή και μία οικονομία η οποία μετακυλά τα βάρη στους ασθενέστερους πολίτες, είναι αιματηρά τα πλεονάσματα. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν και χαιρόταν, γιατί είχε πλεονάσματα πάνω από το 3,5% [...] Μέχρι πριν δύο μήνες κυβερνούσαν οι ίδιοι. Έρχονται σήμερα να εγκαλέσουν μία κυβέρνηση γιατί δεν εφαρμόζει αυτά που ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν να κάνει από εδώ και μπρος, όταν δεν τα έκανε 4,5 χρόνια;», διερωτήθηκε.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις που έκανε ο κ. Μητσοτάκης για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γκιουλέκας επισήμανε: «Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε χθες εκτενώς στη Θεσσαλονίκη κι έκανε σαφείς αναφορές για πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν άμεσα και να προχωρήσουν. Μίλησε για τις αστικές συγκοινωνίες, ξεκαθάρισε ότι στο μετρό θα ακολουθηθεί η λύση αυτή που είπε για τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου, ώστε να γίνει και ο σταθμός Βενιζέλου και να μην παραδοθεί ένα κολοβό μετρό, μίλησε για τα 720 στρέμματα στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και μάλιστα με μία εντιμότητα, λέγοντας ότι σε αυτά τα δύο χρόνια θα κριθεί εάν αυτά μπορεί να τα εκμεταλλευτεί η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας κι η ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλιώς θα ξαναγυρίσουν στο Δημόσιο, μίλησε για μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως για την περιφερειακή οδό και έδωσε ένα δικό του στίγμα [...] Προτιμώ έναν πρωθυπουργό που θα μου πει την αλήθεια για αυτά που μπορεί να κάνει -και αυτό το άκουσα χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη- από το να βλέπω κάποιες κυβερνήσεις, οι οποίες φέρνουν τα βαγόνια του μετρό, οι υπουργοί τους φορούν τα κράνη, μπαίνουν μέσα, χαριεντίζονται μεταξύ τους, κοροϊδεύουν τον κόσμο βάζοντας μουσαμάδες στους οποίους πηγαίνουν πρωθυπουργοί και κόβουν δήθεν εισιτήρια και μετά σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας και ξαναγυρίζουμε στα τούνελ και την απραξία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.