Neo

Οριακές οι σχέσεις Πατούλη-ΣΥΡΙΖΑ

Η πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη να «ξηλώσει» ήδη από την περασμένη Παρασκευή πολλές από τις αφίσες που διαφήμιζαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο «Φεστιβάλ Σπούτνικ» προκάλεσαν την δυσφορία της Κουμουνδούρου – εξάλλου, τα... ταχύτατα ανακλαστικά της ΝΔ, που εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για περιβαλλοντική «υποκρισία» κατέστησαν σαφές προς όλους ότι υπήρξε... συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας Αττικής και του κυβερνώντος κόμματος.

Ο περιφερειάρχης, πάντως, δεν φαίνεται να νοιάζεται για την επιδείνωση των σχέσεών του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς συνεχίζει να... επενδύει στο θέμα των αφισών. Μάλιστα, μία ημέρα μετά το «Φεστιβάλ Σπούτνικ», έστειλε επιστολή προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να... μαζέψει μόνος του όσες αφίσες τοποθετήθηκαν στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης.

Αναλυτικά, η επιστολή του Γιώργου Πατούλη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία του διατυπώνει αυτό το πρωτοφανές αίτημα, έχει ως εξής:

«Αθήνα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ήδη σας έχω ενημερώσει με επιστολή που απέστειλα τόσο προς εσάς, όσο και προς όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους κι εφαρμόζοντας την ισχύουσα εθνική νομοθεσία , έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να «απαλλάξει» τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, από χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές αφίσες, banners και πανό, που απειλούν την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ρυπαίνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την εικόνα των πόλεων και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Το ίδιο όμως διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια από-ρύπανσης της Αττικής, διαπιστώσαμε ότι κεντρικοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου γέμισαν ξανά με εκατοντάδες παράνομα αναρτημένα banner, που «διαφήμιζαν» την ομιλία που θα πραγματοποιούσατε χθες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Γουδή, με αφορμή τη διεξαγωγή του φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, μια μέρα μετά την ομιλία σας, σας ζητώ να δώσετε εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τα εκατοντάδες banners του κόμματός σας, με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα να τα αποκαθηλώσουν, ώστε να μην χρειαστεί αυτό να γίνει με μέσα των Δήμων ή της Περιφέρειας Αττικής, για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι πολίτες.

Η ενέργεια αυτή θα ήταν μια ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τους πολίτες της Αττικής και την αισθητική του τόπου που ζούμε .

Θέλω να σας επισημάνω ότι δεν είναι πρόθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής η αντιπαράθεση με τα πολιτικά κόμματα.

Επιδίωξή μας είναι η συνεργασία μαζί τους, ώστε από κοινού να προωθήσουμε τις πολιτικές εκείνες, που θα δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των 66 Δήμων του Λεκανοπεδίου.

Η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στην εφαρμογή των νόμων, χωρίς διακρίσεις, εντείνοντας την προσπάθειά μας να απαλλάξουμε το Λεκανοπέδιο από καταστάσεις που δεν μας αξίζουν .

Φιλικά

Γιώργος Πατούλης

Περιφερειάρχης Αττικής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.