ΚΟΣΜΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Πακιστάν: Στους 24 οι νεκροί και τους 450 οι τραυματίες από τον καταστροφικό σεισμό

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 τραυματίστηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε στο πακιστανικό Κασμίρ, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο πανικός υποχωρεί.

Ο χτεσινός σεισμός ισοπέδωσε σπίτια και καταστήματα και κατέστρεψε δρόμους σε περιοχή που βρίσκεται βόρεια μεταξύ των πόλεων Τζελούμ και Μιρπούρ, στην πακιστανική πλευρά του διαφιλονικούμενου Κασμίρ.

«Η κατάσταση αρχίζει σιγά σιγά να εξομαλύνεται, τώρα έχει μειωθεί ο πανικός των ανθρώπων, αν και τη νύχτα έγινε αισθητός και ένας μετασεισμός», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Σάρνταρ Γκουλφάραζ Χαν. Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν σε χωριά στα οποία κατέρρευσαν παλιά σπίτια, πρόσθεσε ο Χαν.

Ο στρατός και τα σωστικά συνεργεία συνέχισαν τις επιχειρήσεις διάσωσης καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ συνεργεία μηχανικών άρχισαν την επισκευή κεντρικής οδικής αρτηρίας που υπέστη σοβαρές ζημιές, ανακοίνωσε το γραφείο επικοινωνιών του πακιστανικού στρατού. Από τον σεισμό υπέστησαν επίσης ζημιές τρεις γέφυρες.

Το επίκεντρο του σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης Τζελούμ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στην επαρχία Παντζάμπ και το πακιστανικό Κασμίρ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS). Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται ότι έφτανε τα 10 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.