Neo

Ποντάρει στις διεργασίες στο συνδικαλιστικό κίνημα ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ότι στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος ήδη λαμβάνουν χώρα ενδιαφέρουσες διεργασίες και ζυμώσεις είναι γεγονός. Εξάλλου, η χθεσινή απεργία, που κρίθηκε ως επιτυχημένη -με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καν κλείσει τρεις μήνες και απολαμβάνει ακόμη την περίφημη περίοδο χάριτος- ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα νέο τοπίο στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Εξάλλου, οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί: η «πράσινη» ΠΑΣΚΕ, αλλά και η «γαλάζια» ΔΑΚΕ ήταν επί της ουσίας απέναντι στην χθεσινή κινητοποίηση, την οποία «κάλυψε» το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που προσπαθεί να «προσπεράσει» την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, εκτιμά ότι «κάτι νέο γεννιέται» στον συνδικαλιστικό χώρο και πολλά κορυφαία στελέχη του ποντάρουν στις διεργασίες αυτές, με στόχο να αποκτήσει επιτέλους η Αριστερά παρουσία στα συνδικάτα που να ξεπερνά τα όρια και τη δυναμική ενός μικρού κόμματος του 3-4%. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις συγκεκριμένες ζυμώσεις, προσδοκώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε ανακατατάξεις.

Πάντως, προσώρας, η Κουμουνδούρου είναι εξαιρετικά διακριτική και προσεκτική, αφού το τελευταίο που θέλει είναι να... «κάψει» τις διαδικασίες αναγέννησης του συνδικαλιστικού κινήματος ή να κατηγορηθεί ότι επιχειρεί να τις «καπελώσει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.