ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμιες κινητοποιήσεις σε όλη την υφήλιο για το κλίμα

Πορεία στο Σύνταγμα από τους μαθητές για την κλιματική αλλαγή

Πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα μαθητών Fridays For Future, που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Με συνθήματα «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία της από την πλατεία Συντάγματος και τώρα κατευθύνονται προς το Μοναστηράκι, μέσω της οδού Ερμού. Μετά την άνοδο από την οδό Κολοκοτρώνη, η πορεία τους θα ολοκληρωθεί μπροστά στη Βουλή.

Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν χιλιάδες άτομα ανά τον κόσμο, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις επιζήμιες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η πρώτη συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας με σύνθημα «θέλουμε αλλαγή» αλλά και «η γη πεθαίνει όλοι ενωμένοι» συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος και αυτή την ώρα με πορεία κατευθύνονται στο Μοναστηράκι.

“Denial is not policy” έγραφε ένα από τα χιλιάδες πλακάτ που υψώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα ενώ σε κάποιο άλλο αναγραφόταν η φράση “I see plastic in the sea”.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ωστόσο και η φράση “This planet is getting hotter than Leonardo Dicaprio” αλλά και αυτή στην οποία αναφερόταν “I want a hot boyfriend not a hot world”.

Την ίδια ώρα μία μαθήτρια προειδοποιεί πως η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον δεν έχει ταξικό πρόσημο παραθέτοντας δυο φωτογραφίες που απεικονίζουν μολυσμένες θάλασσες και ακτές και γράφοντας «προσεχώς και στη Μύκονο».

Έξι ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση που έχει καλέσει στο ίδιο σημείο η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή.

Οι δύο συγκεντρώσεις γίνονται στο πλαίσιο της εβδομάδας μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.