ΥΓΕΙΑ

Προσοχή! Η καθημερινή συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή

Ο λευκός χρυσός, κοινώς το αλάτι, κατέχει σταθερή θέση στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά μας, αφού χαρίζει υπέροχη γεύση σε όλα μας τα φαγητά, ενώ παράλληλα διευκολύνει και τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών στο εσωτερικό των κυττάρων. Μπορεί εμείς να το αγαπάμε στη μαγειρική μας, αλλά όπως απέδειξε πρόσφατη έρευνα δεν ισχύει το ίδιο και για την καρδιά μας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του φιλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας στο Ελσίνκι, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού όχι μόνο υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, αλλά προκαλεί και άμεση βλάβη στην καρδιά. Οι ερευνητές, οι οποίοι παρακολούθησαν 4.630 υγιείς ενήλικες για 12 χρόνια, εντόπισαν ότι το 20% των ανθρώπων έτρωγαν περισσότερο από 13,7 γραμμάρια την ημέρα, τη στιγμή που η συνιστώσα κατανάλωση είναι μόνο 6 γραμμάρια. Το ποσοστό αυτό των συμμετεχόντων είχε λοιπόν τις διπλάσιες πιθανότητες να υποστεί κάποια καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με αυτούς, που κατανάλωναν λιγότερο από 6,8 γραμμάρια.

«Στην καρδιά δεν αρέσει το αλάτι. Η υψηλή πρόσληψη αλατιού αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολή», είπε χαρακτηριστικά ο Pekka Jousilahti, επικεφαλής της έρευνας, σοκάροντας την κοινή γνώμη, αφού ως γνωστόν το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας θεωρείται πολύ συχνό στην εποχή μας, με εκατομμύρια άτομα άνω των 65 ετών να πλήττονται κάθε χρόνο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.