ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Ζαχαράκη

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης η έγκαιρη κάλυψη των κενών των ελληνικών σχολείων εξωτερικού»

Η έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, τόνισε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

«Το να έχει ένα αμιγώς ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό, το να έχει ένα τμήμα ελληνικής γλώσσας, τον εκπαιδευτικό του έγκαιρα, είναι το κλειδί για να κερδίσουμε το στοίχημα της εμπιστοσύνης από τις ελληνικές κοινότητες. Αυτή τη στιγμή στα 62 αμιγώς ελληνικά σχολεία και στα 152 ελληνικά τμήματα έχουν ολοκληρωθεί 499 αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Αντίστοιχα, πέρυσι, στη διαδικασία που κράτησε μέχρι 12/10 είχαν αποσπαστεί 434 εκπαιδευτικοί,» είπε η υφυπουργός Παιδείας.

Συνεχίζοντας, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως είναι σημαντικό να ολοκληρώνεται το δυνατόν συντομότερο η διαδικασία των αποσπάσεων και των υπηρεσιακών μεταβολών ακόμη και από το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους, ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν τη δυνατότητα της προετοιμασίας και της προσαρμογής, και πρόσθεσε ότι από την επόμενη χρονιά καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρχουν και διαδικασίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που πρόκειται να μετακινηθούν στο εξωτερικό.

«Η βελτίωση των προξενικών υπηρεσιών αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας», είπε στην τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ενώ αναφέρθηκε στην παρουσία στη συνεδρίαση των μελλοντικών διπλωματικών ακολούθων, οι οποίοι φοιτούν στη Διπλωματική Ακαδημία και παρακολουθούν την εκπαιδευτική ενότητα για τον απόδημο ελληνισμό. «Είναι εκείνοι που θα επιφορτιστούν με την υψηλή αυτή ευθύνη της εφαρμογής μιας κυβερνητικής πολιτικής για την ομογένεια», τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης.

Στις εργασίες της Επιτροπής συμμετείχαν, η πρέσβης, διευθύντρια της Διπλωματικής Ακαδημίας, Χρυσούλα Καρυκοπούλου - Βλαβιανού και ο επίτιμος πρόξενος του Σουλτανάτου του Ομάν, Ηλίας Νικολακόπουλος, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νοτίου Αφρικής, Ιωάννης Φιλίππου, το μέλος Δ.Σ. της Κ.ΕΔ.Ε. Νικόλαος Χιωτάκης, και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Δημήτρης Μαραβέλιας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.