Neo

«Ψάχνονται» οι πρώην «λοχαγοί» του Καραμανλή

Τώρα που η ΝΔ είναι κυβέρνηση, ξεκινούν οι πρώτες διεργασίες των... εκτός ΝΔ κεντροδεξιών, με στόχο τις ζυμώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν είτε πίσω στο «μαντρί», είτε σε έναν νέο κομματικό σχηματισμό.

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της Κεντροδεξιάς, δεν πέρασε απαρατήρητη μία συνάντηση την περασμένη εβδομάδα σε κεντρικό καφέ του Κολωνακίου, μεταξύ τριών υπουργών: ο λόγος για τον Γιώργο Καλαντζή, που ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στις περασμένες εκλογές, για τον Νίκο Νικολόπουλο που είχε κατέβει -ανεπιτυχώς- με την Ένωση Κεντρώων, αλλά και για τον Σάββα Τσιτουρίδη, που είχε φτιάξει τους «Έλληνες Ριζοσπάστες» για να κατέλθει στον στίβο των Ευρωεκλογών.

Με άλλα λόγια, οι τρεις προαναφερθέντες έχουν επιλέξει, τα τελευταία χρόνια, διαφορετικούς πολιτικούς βηματισμούς, ωστόσο έχουν ένα κοινό: όχι μόνο προέρχονται από την ΝΔ, αλλά υπήρξαν, τα δύσκολα χρόνια πριν το 2004, «λοχαγοί» του Κώστα Καραμανλή.

Ο Neo, λοιπόν, πληροφορείται, ότι αυτή ήταν μία πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες -όχι μόνο με τους προαναφερθέντες, αλλά και με στελέχη της Κεντροδεξιάς που συνομιλούν μεταξύ τους και με τους τρεις καμπαλέρος της «Βιβλιοθήκης»- ώστε να διερευνήσουν αν μπορεί να υπάρξει κοινός πολιτικός βηματισμός. Το ερώτημα είναι αν αυτό τον βηματισμό τον ψάχνουν για... εντός ή για εκτός ΝΔ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.