ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο εφιάλτης των ποζεράδων

Ραντάρ ήχου επιστρατεύει το Παρίσι για πρόστιμα σε αυτοκίνητα και μηχανάκια

Το “πείραγμα” αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών το οποίο μεσουράνησε στην Ελλάδα πριν μια 20ετία, παραμένει μία αγαπητή ασχολία για πολλούς και συνήθως τα “βελτιωμένα” οχήματα διαθέτουν και after market εξατμίσεις που παράγουν αρκετό θόρυβο. Οι λάτρεις της βελτίωσης όμως θα τα βρουν σκούρα πλέον στο Παρίσι, αφού ο Δήμος δοκιμάζει ένα νέο σύστημα ραντάρ ήχου, το οποίο μπορεί να ταυτοποιεί τους παραβάτες και να εκδίδεται πρόστιμο στο όνομά τους. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα τεσσάρων μικροφώνων το οποίο με τριγωνισμό εντοπίζει την πηγή του ήχου και ταυτοποιεί τον παραβάτη με πλάνα από CCTV κάμερες.

Περίπου 40 τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται στην πόλη, κυρίως γύρω από περιοχές όπου η νυχτερινή διασκέδαση είναι έντονη. Η διάρκεια των δοκιμών του συστήματος θα είναι δύο έτη, ενώ το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την έκδοση προστίμων από τοπικούς αξιωματούχους αναμένεται να έρθει προς ψήφιση το φθινόπωρο.

Πηγή: unboxholics.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.