ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Ροδακινόπιτα με φύλλο σφολιάτας
Μία εξαιρετική συνταγή για ροδακινόπιτα με φύλλο σφολιάτας.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα ροδάκινα, όχι πολύ ώριμα, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. αλεύρι
- μία πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη (1 κ.σ. + 1 κ.σ.) + επιπλέον, για γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο
- 1 κ.σ. νερό
- φύλλα δυόσμου, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
Το μεταφέρουμε στο ταψί και με ένα πιρούνι τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη γύρω στις άκρες του φύλλου και βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι το φύλλο να χρυσίσει.
Εντωμεταξύ σε ένα πιάτο ανακατεύουμε απαλά τις φέτες από τα ροδάκινα με το αλεύρι, το αλάτι και 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη.
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα με 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη.
Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα τυριού σε λεπτή στρώση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τις φέτες ροδάκινο, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το φρούτο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό.
Βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πινέλο απλώνουμε τόσο στα φρούτα όσο και στις άκρες της σφολιάτας το μείγμα της μαρμελάδας.
Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι η πίτα να καραμελώσει ελαφρώς.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε τη ροδακινόπιτα να κρυώσει λίγο, γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr