ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι “Kyriakistas” και οι ‘παραλιάκηδες’...

Σχέδιο πίσω από τις επιθέσεις στο Κίνημα Αλλαγής

Στόχος τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι έχουν γίνει στο Κίνημα Αλλαγής. Με την έντονη αντίδραση μάλιστα, πολλών στα social media στον απόηχο της κόκκινης αφίσας που είχε εμπνευστεί από τον Μάη του ’68 και γρήγορα αντικαταστάθηκε από μία πράσινη, πιο... σοσιαλιστική, την εμφάνισή τους έκαναν οι “Kyriakistas” και οι «παραλιάκηδες της 7ης Ιουλίου».

Στην πραγματικότητα, με τα social media να κατακλύζονται εκείνες τις ημέρες με σχόλια περί ‘αριστερής στροφής’ του Κινήματος Αλλαγής και ‘κλεισίματος του ματιού’ στον ΣΥΡΙΖΑ, και το σχετικό σενάριο να παίρνει άλλες διαστάσεις με την κάθετη στάση του κόμματος απέναντι στον εκλογικό νόμο όπως διαφαίνεται ότι θα έρθει στη Βουλή από την κυβέρνηση, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν άργησαν να δουν ‘σχέδιο’ πίσω από τέτοιες επιθέσεις εις βάρος τους. Κάποιοι μάλιστα, δημιούργησαν τον όρο “Kyriakistas”, με τον οποίο περιγράφουν ανθρώπους φιλικά διακείμενους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ενεργό ρόλο στα social media, αλλά και εκείνον «παραλιάκηδες της 7ης Ιουλίου» προκειμένου να περιγράψουν όσους προτίμησαν τις παραλίες από τις κάλπες την ημέρα των εκλογών.

Θέλοντας μάλιστα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ο συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Λάμπρος Παλάτζας, σε μία μακροσκελή ανάρτησή του, επέμεινε πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «επιχειρεί να επαναφέρει την παράταξη στο πλευρό αυτών που διαχρονικά υπηρετούσε, στο πλευρό των αγροτών, της νεολαίας, των εργαζομένων». Υποστήριξε μάλιστα, υπερασπιζόμενος την κόκκινη αφίσα, ότι «μεγάλο μέρος των Σοσιαλιστών στην Ευρώπη, αλλά και των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προσεγγίζουν όλο και περισσότερο τα Κινήματα πολιτικής ανυπακοής και προτείνουν όλο και πιο έντονα την πολιτική και κοινωνική πάλη για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διευρύνουν τις ανισότητες». Σε κάθε περίπτωση, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «η εποχή που η παράταξη διεκδικούσε τον ρόλο του συμπληρώματος τελείωσε τον Ιούνιο του 2015», περιγράφοντας ως ‘χρέος’ της σήμερα να σταθεί δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων που πλήρωσαν ακριβά την κρίση στην χώρα μας.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανάρτησή του : Labros Palantzas

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.