ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σερβία-Τσεχία 90-81. Tην 5η θέση κατέλαβε η Σερβία

Με την 5η θέση επιστρέφει από το Πεκίνο στο Βελιγράδι η «ασημένια» στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, Σερβία. Έστω κι αν βρέθηκαν στο -13 (30-43) στη 2η περίοδο του αγώνα κατάταξης απέναντι στην Τσεχία, οι Σέρβοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 28-12 στην 3η περίοδο και με επίδειξη δύναμης στην 4η, επικράτησαν με 90-81 λέγοντας «αντίο» με νίκη στη διοργάνωση της Κίνας. Η 6η θέση αποτελεί υπέρβαση για την ομάδα ευχάριστη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τσεχία, την ομάδα που στην πρώτη παρουσία της στην τελική φάση της διοργάνωσης είχε προκριθεί στα προημιτελικά, ως 2η του ομίλου της εθνικής Ελλάδας στη φάση των «16», με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να παίρνουν πρόωρα το αεροπλάνο της επιστροφής ως 3οι παρά το θετικό αποτέλεσμα έναντι των Τσέχων.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Σάσα Τζόρτζεβιτς ως Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ. Βασικός υποψήφιος να τον διαδεχτεί είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης (2017) με τη Σλοβενία, Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Στην Ομοσπονδία της Σερβίας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Τζόρτζεβιτς, το συμβόλαιο του οποίου λήγει εντός του 2019, λόγω του αποκλεισμού της Σερβίας από την Αργεντινή στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς οι «ασημένιοι» στην προηγούμενοι διοργάνωση το 2014 στην Ισπανία και ασημένιοι στο Ευρωμπάσκετ του 2017 στην Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκαν στην Κίνα ως φαβορί όχι μόνο για το βάθρο, αλλά ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο!

Στην καταληκτική αναμέτρηση για τη Σερβία και την Τσεχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έδωσε ένα ακόμη show, με 31 πόντους (7/12 τρίποντα)! Ο σέντερ του Ολυμπιακού Νίκολα Μιλουτίνοβ είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ και 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ είχε συγκομιδή ο Στέφαν Γιόβιτς. Πρώτος σκόρερ της Τσεχίας αναδείχτηκε ο Πάτρικ Άουντα, 14 πόντους σημείωσε ο Μάρτιν Πετέρκα με 4/5 τρίποντα, 13 ο Σατοράνσκι και... νταμπλ νταμπλ με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ ο Οντρέι Μπάλβιν.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 41-50, 69-62, 90-81

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.