ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη σειρά συνεδριάζουν όλα τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής

Συνεχίζονται οι ‘πονοκέφαλοι’ για την ηγεσία

Τον υπέρ πάντων αγώνα να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια και να δοθεί το βάρος στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, δίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, που προχωρούν στην σύγκληση των κομματικών οργάνων.

Στις δώδεκα σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, με θέμα τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού και πολιτικού έργου του κόμματος το επόμενο διάστημα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία ακόμα συνεδρίαση των βουλευτών, ενόψει της σύγκλησης του Πολιτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 23 του μήνα και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Εφόσον όλα αυτά τα όργανα αποφασίσουν ανέφελα το μέλλον της παράταξης, θεωρείται ότι δεν θα υπάρξουν σκόπελοι και στη Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία που προγραμματίζεται για τα τέλη Νοέμβρη, ούτε όμως και στο πολυαναμενόμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στα τέλη του χρόνου. Αν όμως αυτό δεν καταστεί εφικτό, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού θα οδηγηθεί ο χώρος που ήδη δοκιμάζεται από την εσωστρέφεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τα περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Παπανδρέου, και τα περί ανάγκης οράματος του Παύλου Γερουλάνου, που μάλιστα δεν έχει διστάσει να δηλώσει και πρόθυμος να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εφόσον δεν δρομολογηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση από την ηγεσία του χώρου, την εμφάνισή τους κάνουν πληροφορίες που θέλουν τον πρώην Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτη Μαλέλη, να κατεβάζει δική του, αντιδεξιά, πλατφόρμα στην συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος το επόμενο Σαββατοκύριακο, προκαλώντας νέο ‘πονοκέφαλο’ στην ηγεσία.

Στην πραγματικότητα, ο κ.Μαλέλης επιμένει στην ανάγκη το Κίνημα Αλλαγής να έχει στο εξής σαφή ‘αντιδεξιά κατεύθυνση’, θυμίζοντας σε συνομιλητές του ότι ο χώρος έλαμψε όταν επί δεκαετίες υπήρξε το ‘αντίπαλο δέος’ της δεξιάς στην χώρα, υπό την ηγεσία τότε του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και μετά από αυτόν. Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος, που διαφώνησε έντονα με την Φώφη Γεννηματά και αποχώρησε από τη θέση του λίγο μετά τις εκλογές, θα καταθέσει δική του πλατφόρμα στη συνεδρίαση της ΚΠΕ. Δεν αποκλείεται μάλιστα, μέσα από αυτήν, να αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και συνεργασίας στο μέλλον των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου στη βάση ενός κοινού προγράμματος, κάτι που στην Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτουν μετά βδελιγμίας. Πάντως, στη βάση του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι λίγοι εκείνοι που υιοθετούν τις απόψεις του κ.Μαλέλη, πράγμα που προβληματίζει την ηγεσία, η οποία πάντως δεν νιώθει σε καμία περίπτωση να απειλείται από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.