ΕΛΛΑΔΑ

Στα 8 χλμ. ανατολικά της Νέας Μάκρης το επίκεντρο

Σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αττική στις 11:12 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν μεγέθους 3,6 της κλίμακας Ρίχτερ, και είχε επίκεντρο στον Νότιο Ευβοϊκό και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 8 χλμ. ανατολικά της Νέας Μάκρης και 32 χλμ. ανατολικά της Αθήνας.

«Ο σεισμός δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα, παρακολουθούμε το φαινόμενο», δήλωσε πριν από λίγο ο ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Όπως ο ίδιος ανέφερε, «Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός κυρίως στο Μάτι. Είναι μια περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς με πολύ μικρά μεγέθη».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, «Ο σεισμός εντοπίστηκε 8 με 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης, στον νότιο Ευβοϊκό Κόλπο και για αυτό έγινε αισθητός περισσότερο στην ανατολική Αττική».

Όπως ο ίδιος ανέφερε, «ήταν επιφανειακός σεισμός. Πιστεύω ότι είναι από εκείνους που γίνονται συνήθως στον ελλαδικό χώρο. Νομίζω ότι δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα και ιδιαίτερη ανησυχία, όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας».

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ανατολική Αττική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.