ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σουτζουκάκια τυλιχτά με μελιτζάνα

Μία εξαιρετική για σουτζουκάκια τυλιχτά με μελιτζάνα.

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση

Για τα σουτζουκάκια:

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 5 φέτες ξερό ψωμί, μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί και στυμμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 3 φλ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • μικρές πιπερίτσες γλυκιές
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές μακρόστενες φέτες πάχους ½ εκ.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι, τις αλατίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη.

Για τα σουτζουκάκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, τα αβγά, το κύμινο, την κανέλα, το ελαιόλαδο, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε, μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.

Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα μακρύ οβάλ και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά, για πιο ελαφριά, μπορούμε να βάλουμε τα σουτζουκάκια στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το κύμινο, τον ντοματοπελτέ, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.

Τυλίγουμε το κάθε σουτζουκάκι με μλια φέτα μελιτζάνας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.

Ενδιάμεσα στα κενά στριμώχνουμε και τις πιπερίτσες.

Περιχύνουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα ντομάτας και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά, να γκρατιναριστεί ελαφρώς.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.