Neo

Στην Τουρκία ο Κουμουτσάκος για την «έκρηξη» στο προσφυγικό

Την ώρα που το προσφυγικό και η έκρυθμη κατάσταση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν φέρει την κυβέρνηση σε κατάσταση συναγερμού, αποκτά στρατηγική σημασία το ταξίδι του Γιώργου Κουμουτσάκου στην Τουρκία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη στην Τουρκία προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις της Άγκυρας σχετικά με το προσφυγικό, ενώ αναμένεται να καταστήσει σαφές στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι η Αθήνα δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί άλλο την εργαλειοποίηση του θέματος από την Άγκυρα. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος θα συναντηθεί, επίσης και με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για την διαχείριση του προσφυγικού, Σελίμ Κιράν, ώστε να συζητηθούν τρόποι περιορισμού των ροών στο Αιγαίο – καίτοι όλοι αναγνωρίζουν πως το βασικό δεν είναι αν υπάρχουν οι τρόποι, αλλά... η βούληση από πλευράς Τουρκίας.

Πάντως, η επίσκεψη Κουμουτσάκου θα είναι μόνο η αρχή, καθώς αμέσως μετά θα επισκεφθούν την Τουρκία (αλλά και την Ελλάδα) οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, ώστε ο γαλλογερμανικός άξονας να ενημερωθεί από πρώτο χέρι και ιδίοις όμμασιν για την έκρυθμη κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και για την προκλητική στάση της Τουρκίας...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.