ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο παραστάσεις στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου

Τα μπαλέτα Μπεζάρ στο Ηρώδειο με μουσική Θεοδωράκη και Ραβέλ

«Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι να χορεύουν! Είναι μέρος της φύσης τους» έλεγε ο Μωρίς Μπεζάρ (1927-2007). Διάσημος χορευτής-χορογράφος και θεμελιωτής του σύγχρονου χορού γέμιζε με τις μοναδικές παραστάσεις του στάδια μεγάλης χωρητικότητας, γράφοντας ιστορία με τα θρυλικά μπαλέτα της Λωζάννης που ίδρυσε το 1987 και διηύθυνε για μία εικοσαετία έως τον θάνατό του, ανοίγοντας την τέχνη του στο ευρύτερο κοινό. Και φυσικά ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα.

Τα μπαλέτα του, με επικεφαλής τον χορογράφο Ζιλ Ρομάν, διάδοχο του Μπεζάρ στην καλλιτεχνική διεύθυνση, συνεχίζουν την πορεία τους, διατηρώντας το υψηλό επίπεδό τους. Αυτόν τον μήνα επανέρχονται στο Ηρώδειο για δύο παραστάσεις, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, με ένα ensemble 60 χορευτών σ' ένα πρόγραμμα με δύο χορογραφίες-σταθμούς του Μωρίς Μπεζάρ: «7 ελληνικοί χοροί» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και «Boléro» του Ραβέλ, που αποθεώνουν την τέχνη του μπαλέτου.

Στην παράσταση του Ηρωδείου θα παρουσιαστεί, επίσης, η χορογραφία «Tous les hommes presque toujours s' imaginent» του βραβευμένου Ζιλ Ρομάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.