ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

Neo

Θέλει την Αλλαγή και στην Αθήνα...

Μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος επιχείρησαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου, στην 1η Ανοιχτή Γενική Συνέλευσή της, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, με τον επικεφαλής της να δεσμεύεται εκ νέου ότι «συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε – πορευόμαστε όπως υποσχεθήκαμε».

Μιλώντας για την προεκλογική τους καμπάνια, ο Παύλος Γερουλάνος παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι μίλησαν για πραγματικά προβλήματα και πρόσφεραν πραγματικές λύσεις, πρωτίστως όμως κάθε λύση που πρότειναν, αντανακλούσε ένα πολιτικό σκεπτικό, ένα πλαίσιο αρχών και αξιών. «Κάθε τι που κάναμε, πήγαζε από αρχές και αξίες. Τις αρχές και αξίες που έχουν τον Άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής μας πρότασης. Στο κέντρο της ύπαρξής μας», είπε, κάνοντας λόγο για έναν προεκλογικό αγώνα υψηλού πολιτικού πολιτισμού, που έπεισε ψηφοφόρους πέρα από στενά κομματικά όρια, αφού βγήκαν πρώτοι στις γειτονιές να συνομιλήσουν με τους πολίτες, ζήτησαν πολιτικό διάλογο και τα κατάφεραν προκαλώντας πρωτοφανώς πολλά debate.

Δίνοντας δε, το στίγμα του για το εξής, υποστήριξε ότι δεν έχει μόνο ο δήμαρχος δικαίωμα και ευθύνη στην Αλλαγή. «Εμείς που θέλουμε να φέρουμε την αλλαγή, πρέπει να γίνουμε η αλλαγή», είπε, σημειώνοντας ότι «δεν θα κρυφτούμε πίσω από τη μειοψηφία για να μην κάνουμε τίποτα ή απλά να διεκπεραιώνουμε». Αντίθετα, έδωσε τον τόνο για το εξής, επαναφέροντας το διαχρονικότερο ίσως και πάντως σημαντικότερο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία του, την Αλλαγή. «Θα λειτουργήσουμε ομαδικά, παραταξιακά, θα λειτουργήσουμε δημοκρατικά για να γίνουμε φορείς της Αλλαγής που πρεσβεύουμε», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.