ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΔΕΘ

Το Εθνικό Σχέδιο της Φώφης

Στη λογική του τρίτου πόλου, συνεχίζει η Φώφη Γεννηματά, όπως φάνηκε χθες από την μακροσκελή ομιλία της στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης επίσκεψής της στη ΔΕΘ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και στους δύο άνδρες προσωπικά, ενώ ανέπτυξε το σχέδιό του Κινήματος Αλλαγής για το μέλλον, επιμένοντας στην ανάγκη εθνικού σχεδίου για την χώρα.

Κατηγορώντας τους δύο πολιτικούς της αντιπάλους για... ομερτά, στη λογική «σου χαρίζομαι για το 2004-2009, μου χαρίζεσαι για το 2015, πατσίσαμε», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε εκ νέου εξεταστική επιτροπή για την περίοδο από την είσοδο της χώρας στο ευρώ μέχρι σήμερα, προκειμένου να επιμεριστούν τίμια οι ευθύνες του δημοσιονομικού και κοινωνικού εκτροχιασμού.

Επιμένοντας πως τα προβλήματα στην οικονομία της χώρας είναι εδώ, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου, με τολμηρές αλλαγές, με σύγκρουση με το ‘παλιό’, το κατεστημένο και ό,τι το εκφράζει σήμερα, κάτι όμως που απαιτεί εθνική συνεννόηση. Εκτιμώντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνολικό σχέδιο και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να πάρει συγχωροχάρτι για τις πολιτικές της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύθηκε ότι είναι το κόμμα της που θα καταθέσει το εν λόγω Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Αναγέννησης, εν είδει δικής του προτάσεως για τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας.

Δίνοντας μάλιστα μία πρώτη ‘γεύση’, εστίασε σε πέντε στόχους του Εθνικού Σχεδίου, ως εξής :

- Να πετύχουμε τη μείωση των υποχρεώσεών μας για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ

- Να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου, μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας

- Να στηρίξουμε την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, για να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, δημιουργώντας παράλληλα πολλές και ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας

- Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, αφού στο Κίνημα Αλλαγής εξακολουθούν να τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι ο δικός τους δρόμος είναι η ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη

- Να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη, με αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Πιστεύω βαθιά πως η παράταξή μας μπορεί να βγει ξανά μπροστά για μία καλύτερη Ελλάδα», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας το στίγμα για την στάση που θα κρατήσει στο εξής. «Είμαστε πολλοί και θα τα καταφέρουμε», είπε, δεσμευόμενη ότι το κόμμα της δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.