ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιθυμία για προσέλκυση ιταλικών επενδύσεων

Βαρβιτσιώτης: Το μεταναστευτικό πλήττει εξίσου Ελλάδα και Ιταλία

Το μεταναστευτικό ζήτημα και η βούληση της ελληνικής πλευράς για προσέλκυση ιταλικών επενδύσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Ελλάδα Εφίζιο Λουίτζι Μάρας (Efisio Luigi Marras).

Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων που εδράζονται στη φιλία και στην εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο λαών και τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ανέδειξε ως βασικό ζήτημα που πλήττει εξίσου και τις δύο χώρες το μεταναστευτικό, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι πρέπει να προσεγγίσουν την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών συνολικά στη Μεσόγειο, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά, ταυτόχρονα, δίνοντας έμφαση στην ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε, επίσης, στις ελληνικές θέσεις σχετικά με την κατανομή των πόρων της Πολιτικής Συνοχής, καθώς και στην επιθυμία της ελληνικής πλευράς για προσέλκυση ιταλικών επενδύσεων.

Τέλος, στο πλαίσιο εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων έγινε γνωστό πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον η 2η Διακυβερνητική Σύνοδος Κορυφής Ελλάδος-Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.