ΚΟΣΜΟΣ

Ανεπιθύμητος ο Κέβιν ΜακΑλίναν

Άγρια «γιούχα» στον υπουργό του Τραμπ που είναι αρμόδιος για τη μετανάστευση

Διαδηλωτές, που κατήγγειλαν τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ, εμπόδισαν τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Κέβιν ΜακΑλίναν να συμμετάσχει σε συζήτηση στην Ουάσινγκτον.

Την ώρα που ο ΜακΑλίναν ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Georgetown, διαδηλωτές σηκώθηκαν κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Είμαστε στο πλευρό των μεταναστών», μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, από το σημείο.

«Όταν οι μετανάστες μας δέχονται επίθεση, τι κάνουμε εμείς; Δίνουμε μάχη» επαναλάμβαναν για αρκετά λεπτά οι ακτιβιστές, αφού ανέγνωσαν τα ονόματα των ανηλίκων μεταναστών που πέθαναν μετά τη σύλληψή τους από την αστυνομία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στο μεταναστευτικό, προκειμένου να αποθαρρύνει τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που συρρέουν στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι οργανωτές της συζήτησης επιχείρησαν για αρκετά λεπτά να πείσουν τους διαδηλωτές να αφήσουν τον υπουργό να συνεχίσει την ομιλία του, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης.

«Σεβόμαστε την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα του να διαδηλώνει κανείς» διαβεβαίωσε η Ντόρις Μάισνερ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που οργάνωσε την εκδήλωση.

«Σεβαστείτε το ακροατήριο» συμπλήρωσε.

Ο ΜακΑλίναν προσπάθησε να ξεκινήσει την ομιλία του τρεις φορές. Μάταια, αφού κάθε φορά τον διέκοπταν οι διαδηλωτές. Στο τέλος, αποφάσισε να αποχωρήσει.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο του καταδίκασε τους «λίγους ακτιβιστές» που «καταπάτησαν» το δικαίωμα της έκφρασης του ΜακΑλίναν.

«Κανένα τσιράκι του Τραμπ δεν πρέπει να επωφελείται από ένα βήμα για να διαδώσει το μίσος ή να υπερασπιστεί τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές πολιτικές που εφαρμόζει ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Στίβεν Μίλερ», ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, πίσω από την αντιμεταναστευτική πολιτική του προέδρου, τονίζει, από την πλευρά της, σε ένα δελτίο Τύπου η συλλογικότητα που οργάνωσε τη διαμαρτυρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.