ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη διακινητής

Άλλοι 97 μετανάστες σε Λέσβο, Σαμοθράκη και Σάμο

Ακόμη τρία δρομολόγια διακινητών με βάρκες γεμάτες μετανάστες και πρόσφυγες εντόπισαν στο Αιγαίο τη Δευτέρα η Ελληνική Ακτοφυλακή και οι δυνάμεις της Frontex.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν και διασώθηκαν 13 αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή Παμφιλων, στη Λέσβο. Οι 13 μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής του σκάφους. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Περίπου την ίδια ώρα, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε φουσκωτό ανοιχτά της Σαμοθράκης, με 33 αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης. Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες επίσης, σκάφος της Frontex εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Σάμο, φουσκωτό με 51 αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.