ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιημένοι οι συρμοί Μετρό και ΗΣΑΠ από τις 12:00 ως τις 15:00

Απεργία σήμερα στον ΟΣΕ - Στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο για τη Συλλογική Σύμβασή τους.

Ακινητοποιημένα, λοιπόν, θα είναι και σήμερα, για δεύτερη συνεχή μέρα, τα τρένα συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, αφού οι διαπραγματεύσεις της με τις διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.) «δεν αποτελούν βάση για περαιτέρω συζήτηση».

Επίσης, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 κάνουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 2 και 3) αλλά και στον πρώην ΗΣΑΠ (γραμμή 1 του Μετρό), για την Συλλογική Σύμβασή τους.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό, με ανακοίνωσή της η ΠΟΣ δηλώνει πως «οι απαντήσεις που πήραμε σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ομοσπονδίας με τις Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση. Ταυτόχρονα η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από το Μάρτιο βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Μετά από αυτό, υλοποιούμε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου». Καλεί, τέλος, όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί έξω από το κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3).

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία των σιδηροδρομικών καλεί η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΔΕΣΚ) Σιδηροδρομικών, τονίζοντας «όλοι στον αγώνα για Σιδηρόδρομο που να ανήκει στο λαό και να υπηρετεί τις ανάγκες του - Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα».

Καλεί στην περιφρούρηση της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3).

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΣΚ σημειώνει:

«Η απεργία είναι η απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην άρνηση της διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ, του "μετόχου" της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και στην κυβέρνηση για την υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ και στον ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι μετά από τις συνεχείς συνελεύσεις τους με αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και υπερηφάνεια έχουν δώσει την εντολή: Αγώνας μέχρι να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πράγματι για τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της Συλλογικής Διεκδίκησης.

Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

Εξάλλου, οι ίδιες οι διοικήσεις των εταιρειών το λένε ξεδιάντροπα: Τα κέρδη τους και η ανάπτυξή τους περνά μέσα από το ξεζούμισμα των εργαζομένων και από τη μείωση του εργατικού κόστους.

Η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών σας καλεί να δώσουμε τη μάχη:

Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλες τις Σιδηροδρομικές Εταιρείες με αιτήματα για:

• Κατοχύρωση απέναντι στις απολύσεις.

• Αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις, σταθερή δουλειά, 5ήμερο, διεκδίκηση 7ωρου.

• Κάλυψη από τη ΣΣΕ όλων των εργαζομένων με κάθε σχέση εργασίας π.χ. συμβασιούχοι ή όπως αλλιώς τους έχουν "βαφτίσει" και μονιμοποίησή τους.

• Κάλυψη των μαθητών από τη σύμβαση και παραμονή τους στο Σιδηρόδρομο μετά το τέλος της μαθητείας τους.

• Μέτρα για βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας - μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων.

Παράλληλα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ταξικό κίνημα, διεκδικώντας:

• Γενική ΣΣΕ με όχι κάτω από 751 ευρώ.

• Για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων.

• Για μείωση στην τιμή των εισιτηρίων.

• Για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑμΕΑ και των φοιτητών.

Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με αυτό το πλαίσιο πάλης, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε δυναμικά στην απεργία την Πέμπτη 3 Οκτώβρη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.