ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία Τσίπρα σήμερα και αύριο

Από την Αχαΐα ξεκινά η «πανελλαδική εξόρμηση»

Από ένα βασικό «κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την Αχαΐα, ξεκινά σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας την πανελλαδική καμπάνια μετασχηματισμού του κόμματος και εγγραφής νέων μελών.

Ο τέως πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να «οργώσει» την Ελλάδα, προκειμένου να πάρει πάνω του τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο κόμμα και να δώσει το στίγμα των προθέσεών του για τον «ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής».

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα επισκέπτεται την Ακράτα, το Αίγιο, τον Σκιαδά Τριταίας με τελευταίο σταθμό της πρώτης ημέρας την Πάτρα. Αύριο, όπως προαναφέρθηκε, η περιοδεία συνεχίζεται: συγκεκριμένα, ο τέως πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, μετά θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με το προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, με βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση από τη κυβέρνηση της Ν.Δ. της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα.

Επίσης, στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα και αύριο το βράδυ, στις 7.30, θα συμμετάσχει στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Διεργασίες

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να ξεκινήσει «νέου τύπου περιοδείες», κατά τις οποίες ο ίδιος δε θα δίνει το «παρών» μόνο σε μία κεντρική ομιλία, αλλά θα παραμένει στην κάθε περιοχή για ένα διήμερο και θα περιοδεύει στις βασικές πόλεις, ώστε η παρουσία του να «περάσει» στην τοπική κοινωνία. Όπως προαναφέρθηκε, η Αχαΐα είναι μόνο η αρχή: επόμενος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα θα είναι δύο νομοί της Κρήτης –που επίσης θεωρείται «κάστρο» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βασικός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να έχουν διοργανωθεί τέτοιες συνεδριάσεις στις πρώτευουσες όλων των νομών της χώρας ως τον Μάρτιο, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί το συνέδριο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, στην τελική ευθεία βρίσκεται η ενεργοποίηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του «e-ΣΥΡΙΖΑ», το «στήσιμο» και το «τρέξιμο» της οποίας έχει αναλάβει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.