ΚΟΣΜΟΣ

Νάνσι Πελόζι για την υπόθεση παραπομπής Τραμπ

«Απόπειρα απόκρυψης της αλήθειας η άρνηση του Λευκού Οίκου να συνεργαστεί στην έρευνα για την Ουκρανία»

Η άρνηση της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να συνεργαστεί με το αμερικανικό Κογκρέσο στην έρευνα που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του αποτελεί «παράνομη προσπάθεια συγκάλυψης» των «γεγονότων» και της «αλήθειας», έκρινε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είναι «απλά μια ακόμη προσπάθεια απόκρυψης των γεγονότων για τις επονείδιστες προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να ασκήσει πιέσεις σε ξένες κυβερνήσεις προκειμένου να παρέμβουν στις εκλογές του 2020», κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αρνείται να συνεργαστεί στην έρευνα που διενεργούν οι Δημοκρατικοί όσον αφορά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον Τραμπ στον ομόλογό του της Ουκρανίας, τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι, κρίνοντας ότι δεν είναι ούτε αμερόληπτη, ούτε νόμιμη και χαρακτηρίζοντάς τη «αντισυνταγματική». Η Πελόζι είπε πως ο Τραμπ θα «λογοδοτήσει» για την άρνησή του, που χαρακτήρισε «περαιτέρω απόδειξη της παρακώλυσης» της έρευνας. «Κύριε Πρόεδρε, δεν είστε υπεράνω του νόμου. Θα λογοδοτήσετε», διεμήνυσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς η πολιτική σύγκρουση κορυφώνεται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.