ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης-Ξεκαλάκης κατά Γεννηματά

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ

Μόνο τέλος στην εσωστρέφεια δεν έβαλε η αιφνίδια ανακοίνωση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ συντομότερα από όσο υπολογιζόταν. Τουλάχιστον προς το παρόν. Τα πρώτα δείγματα του τι μέλλει γενέσθαι, φάνηκαν χθες, στην συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσε σε πολλούς ανησυχία ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του κόμματος.

Στην εισήγησή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ‘έδειξε’ προς ένα συνέδριο με διαδικασίες εξπρές, χωρίς εκλογή συνέδρων (σ.σ. πρότεινε το σώμα του έκτακτου συνεδρίου να αποτελείται από όσα μέλη του εκλέχθηκαν σύνεδροι στο τελευταίο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τα μέλη της ΚΟΕΣ και τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ) και με αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες θα διασφαλίζεται η μη διαρχία, με την ίδια να παρατείνει την παραμονή της στο τιμόνι του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ ως το 2021 τουλάχιστον. Προκάλεσε μάλιστα τυχόν ‘δελφίνους’ να θέσουν θέμα ηγεσίας, και αν δεν μπορούν να περιμένουν ως το 2021, να το κάνουν άμεσα. Κατηγόρησε εξάλλου όσους μιλούν για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ότι επιθυμούν την επιστροφή του χώρου σε ένα κόμμα-σφραγίδα.

Παίρνοντας τον λόγο αργότερα ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης ανέλυσε τα οικονομικά του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, θέλοντας να καταδείξει τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα είχε τυχόν επιστροφή του χώρου στο ΠΑΣΟΚ.

Τη διαφωνία του με την εισήγηση της προέδρου δεν έκρυψε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, που επέμεινε στην ανάγκη να επιδειχθεί σεβασμός στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και να προηγηθεί η συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, ώστε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει, χωρίς συνοπτικές διαδικασίες. «Όταν ζητάς κανονικότητα για την χώρα, δεν μπορεί να μην έχεις κανονικότητα στο κόμμα», είπε, κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό της ΚΠΕ, της ΚΟ και των ευρωβουλευτών από την ηγεσία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης όμως, διαφώνησε και με την πρόταση για αλλαγή του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο. «Είναι δυνατόν να λέτε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε κόμμα-σφραγίδα επειδή κάποιος δεν συμφωνεί με την πρόεδρο;», αναφώνησε, διερωτώμενος τι μεσολάβησε και από το συνέδριο με εκλεγμένο σώμα, μέσα σε έναν μήνα έγινε διορισμός του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σε ακόμα πιο οξύ τόνο, για επιχείρηση ‘ενταφιασμού του ΠΑΣΟΚ’ κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ο τελευταίος εκλεγμένος Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης. «Η κυρία Γεννηματά με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) της εισήγηση, που προδιαγράφει ένα νόθο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, με διορισμένους συνέδρους άλλου πολιτικού υποκειμένου και στημένο αποτέλεσμα, έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ καταστατικής αυθαιρεσίας», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο κ.Ξεκαλάκης, τονίζοντας ότι μόνη καθαρή λύση είναι η προσφυγή στην κοινωνική βάση της παράταξης για εκλογή νέου αρχηγού. «Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, από τη στιγμή που εδώ και έξι μήνες έχει λήξει η θητεία της, συνιστά πολιτικό πραξικόπημα και προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές και αξίες της παράταξης», είπε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας ότι «πάνω από τα πρόσωπα είναι πάντα η παράταξη και για το γινάτι της εξουσίας κανείς δεν νομιμοποιείται να τη διαλύσει»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.