ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία»

Άρχισε η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Σμύρνη

Ξεκίνησε σήμερα στην Σμύρνη η 21η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Σμύρνη, που συνδιοργανώνεται από το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Στη συνάντηση συμμετέχουν 75 κόμματα από 61 χώρες. Της εναρκτήριες ομιλίες έκαναν ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν και του KKE, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε τα εξής: «Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εκπρόσωποι των Κομουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην 21η Διεθνή Συνάντηση,

Σας καλωσορίζουμε θερμά στη φετινή συνάντησή μας που συνδιοργανώνεται με βάση την απόφαση της Ομάδας Εργασίας από κοινού, από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, εδώ στα μικρασιατικά παράλια, στις ακτές του Αιγαίου που πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας και όχι επιθετικότητας και προκλητικότητας, αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στα πλαίσια των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων της περιοχής.

Η εργατική τάξη, οι λαοί μας, πολύ περισσότερο οι γειτονικοί λαοί, ο ελληνικός, ο τούρκικος λαός δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μεταξύ τους. Κοινή είναι η αγωνία και η θέληση όλων μας για την ειρήνη, τη φιλία, την πρόοδο, τον σοσιαλισμό.

Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στη συμφωνία διατήρησης και επέκτασης των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα. Παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος άλλων λαών. Αγωνιζόμαστε για την αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αποκαλύπτουμε στο λαό πως η πάλη για την ειρήνη έχει συγκεκριμένο αντιϊμπεριαλιστικό - αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και δεν έχει σχέση με τις διάφορες πασιφιστικές και αποπροσανατολιστικές προτάσεις αστικών και οπορτουνιστικών δυνάμεων, περί δήθεν "αναμόρφωσης" του ΟΗΕ, άλλων καπιταλιστικών περιφερειακών ενώσεων και συστημάτων. Οι εξελίξεις θέτουν συνεχώς όλο και πιο επιτακτικά σήμερα την σχέση καπιταλισμός - κρίση - πόλεμος.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία. Εκφράζει την αλληλεγγύη του με το λαό της Συρίας που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Φέτος η συνάντησή μας γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων, συνέχισης των τοπικών και περιφερειακών ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων, έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, καπιταλιστικών οικονομικών κρίσεων, με ένταση της ανησυχίας για νέο κίνδυνο διεθνούς, πιθανόν πιο βαθιάς και συγχρονισμένης κρίσης τα επόμενα χρόνια, όξυνσης των προβλημάτων του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, του περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έξαρσης του αντικομουνισμού, του ρατσισμού, του εθνικισμού κ.λπ...»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.