ΚΟΣΜΟΣ

Διασώθηκαν πάνω από 10 Βορειοκορεάτες ναυτικοί

Bορειοκορεατικό αλιευτικό βυθίστηκε σε σύγκρουση με ιαπωνικό περιπολικό!

Ιαπωνικό περιπολικό και βορειοκορεατικό μεγάλο αλιευτικό συγκρούστηκαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, με συνέπεια στο δεύτερο να σημειωθεί εισροή υδάτων και περίπου 20 μέλη του πληρώματός του να διατρέχουν κίνδυνο, ενώ λίγο αργότερα περισσότεροι από δέκα εξ αυτών διασώθηκαν, όπως γνωστοποίησε η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Το ιαπωνικό περιπολικό, το οποίο ανήκει στην υπηρεσία διαχείρισης αλιευμάτων, προσπαθεί να διασώσει το πλήρωμα του βορειοκορεατικού αλιευτικού, ανέφερε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε σε θαλάσσια περιοχή 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της χερσονήσου Νότο, στην κεντρική Ιαπωνία, περί τις 09:10 τοπική ώρα (03:10 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος συμπλήρωσε πως η ακτοφυλακή στέλνει περιπολικά στην περιοχή για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο Ιάπωνας υφυπουργός Γεωργίας, Δασών και Αλιευμάτων Χιρογιούκι Σουεμάτσου δήλωσε ότι το βορειοκορεατικό αλιευτικό ενδέχεται να έχει βυθιστεί και ότι η σύγκρουση έγινε εντός της ιαπωνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Διασώθηκαν πάνω από 10 Βορειοκορεάτες ναυτικοί

Λίγο αργότερα, η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι πάνω από δέκα μέλη του πληρώματος βορειοκορεατικού αλιευτικού που συγκρούστηκε με ιαπωνικό περιπολικό σκάφος της υπηρεσίας αλιευμάτων διασώθηκαν. Νωρίτερα, η ακτοφυλακή ανέφερε πως περίπου 20 μέλη του πληρώματος του αλιευτικού από τη Βόρεια Κορέα διέτρεχαν κίνδυνο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας μετά το ατύχημα, που έγινε σε θαλάσσια περιοχή 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της χερσονήσου Νότο, στην κεντρική Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή, το βορειοκορεατικό σκάφος έχει μισοβυθιστεί ενώ αρκετοί ναυτικοί είχαν πέσει στη θάλασσα. Ο Ιάπωνας υφυπουργός Γεωργίας, Δασών και Αλιευμάτων Χιρογιούκι Σουεμάτσου δήλωσε ότι η σύγκρουση έγινε εντός της ιαπωνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.