ΚΟΣΜΟΣ

Οδεύουν στις κάλπες πριν από τα Χριστούγεννα οι Βρετανοί

Brexit: Συνεχίζεται το «θρίλερ», ο Κόρμπιν λέει «ναι» σε πρόωρες εκλογές!

«Ναι» σε πρόωρες εκλογές είναι έτοιμοι να πουν οι Εργατικοί, καθιστώντας σίγουρες τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία πριν τα Χριστούγεννα.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που ανακοίνωσε την απόφαση, δικαιολόγησε τη μεταστροφή στη χορήγηση τρίμηνης παράτασης για το Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου, οι βουλευτικές εκλογές φαντάζουν μονόδρομος.

Χθες, στην τελευταία ψηφοφορία της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Μπόρις Τζόνσον δεν κατάφερε για τρίτη φορά να αποσπάσει αυξημένη πλειοψηφία 2/3 στο αίτημά του για εκλογές. Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ είχε διαρρεύσει ότι θα προσπαθήσει να περάσει τις εκλογές με νομοσχέδιο, που θα είχε τη στήριξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας, που θα απαιτούσε απλή πλειοψηφία. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Κόρμπιν ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει το νομοσχέδιο.

Μιλώντας στο σκιώδες υπουργικό συμβούλιο των Εργατικών, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος για εκλογές και αυτό στο οποίο αντιτάχθηκαν ήταν ένα άτακτο Brexit. Μετά την παράταση που έδωσαν οι Βρυξέλλες, θεωρεί ότι το αίτημα των Εργατικών έχει ικανοποιηθεί για τους επόμενους τρεις μήνες.

«Πληροφορηθήκαμε τώρα από την ΕΕ ότι η παράταση του Άρθρου 50 μέχρι την 31η Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκε, έτσι για τους τρεις επόμενους μήνες, η προϋπόθεσή μας να φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο της μη συμφωνίας έχει εκπληρωθεί. θα αρχίσουμε τώρα την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική εκστρατεία για πραγματική αλλαγή που έχει δει ποτέ η χώρα μας », πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ προγραμματίζει εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, όμως έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να δεχθεί τροπολογία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας για εκλογές μια ημέρα νωρίτερα, στις 11 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.