ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δραματικά φινάλε στη 2η ημέρα της 3ης Αγωνιστικής

Champions League: Άνετα η Λίβερπουλ, με το... ζόρι η Μπάρτσα, μεγάλη Ίντερ απέναντι στη Ντόρτμουντ

Ακόμη ένα πολύ "χορταστικό" βράδυ, αλλά και αρκετά... "θρίλερ" μας επιφύλασσε η 3η Αγωνιστική του Champions League, με την Ίντερ να είναι η μεγάλη κερδισμένη της ημέρας, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ πέρασε ένα άνετο βράδυ στο Βέλγιο απέναντι στην Γκενκ. Διά πυρός και σιδήρου η Μπαρτσελόνα από την Πράγα.

Στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς, η Ίντερ έπαιζε τα ρέστα της κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και δεν... έμεινε ταπί, καθώς νίκησε με 2-0, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Το ματς της ημέρας, ωστόσο, έγινε στην Αυστρία, εκεί όπου ο Χάαλαντ, αυτός απίθανος 19χρονος Νορβηγός επιθετικός της Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε δύο φορές τα γκολ του Μάρτενς, αλλά ο Ινσίνιε χάρισε το τεράστιο διπλό στους παρτενοπέι.

Στο αλλο ματς του 5ου ομίλου η Λίβερπουλ νίκησε με 4-1 στο Βέλγιο την Γκενκ με τον Τσάμπερλεϊν να πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ, αλλά στο 0-1 ακυρώθηκε γκολ της Γκενκ το οποίο φάνηκε να είναι κανονικό.

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από την Πράγα η Μπαρτσελόνα επικρατώντας με 2-1 της Σλάβια, ενώ η Μπενφίκα νίκησε 2-1 την Λιόν με γκολ-δώρο από τον Λόπεζ και η Λιλ πήρε τον πρώτο της βαθμό, ισοφαρίζοντας στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων τη Βαλένθια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος

Σάλτσμπουργκ – Νάπολι 2-3

Στην 1η θέση του ομίλου και στο +4 από την 3η Σάλτσμπουργκ είναι πλέον η Νάπολι, η οποία στην επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί στο San Paolo τους Αυστριακούς και με νίκη θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους "16" του Champions League. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι άνοιξε το σκορ στο 17' με τον Μέρτενς μετά την ωραία κεφαλιά-πάσα του Καγιεχόν, για να ισοφαρίσει όμως η Ζάλτσμπουργκ -η οποία είχε καλές ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Μερέτ- στο 40' με πέναλτι του Χάλαντ.

Το ματς ήταν στο 1-1 μέχρι το 64', όταν ο Μαλκί εξιλεώθηκε για το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε, κάνοντας το γύρισμα για το σουτ του Μέρτενς με το οποίο έγινε το 1-2. Ενα σημαδιακό γκολ για τον Βέλγο, αφού ξεπέρασε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και κυνηγάει πλέον τον Μάρεκ Χάμσικ για τον τίτλο του 1ου σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι.

Τέτοια ρεκόρ, πάντως, μπορεί να κάνει και ο 19χρονος Χάλαντ στο μέλλον, σε όποια ομάδα κι αν βρίσκεται, αφού στο 72' με κεφαλιά μετά τη σέντρα από αριστερά έκανε το 2-2, φτάνοντας ήδη στα 6 γκολ στη φετινή διοργάνωση!

Δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε όμως, αφού στο επόμενο λεπτό -και με τους Αυστριακούς ακόμη να... πανηγυρίζουν για την ισοφάριση- ήρθε το 2-3 για τη Νάπολι: Τέλειο γύρισμα του Μέρτενς, πλασέ από κοντά (βρήκε και λίγο σε αντίπαλο) του Ινσίνιε που είχε μπει στο ματς οκτώ λεπτά νωρίτερα, γκολ και... πρόκριση!

Σάλτσμπουργκ (Τζέσε Μαρτς): Στάνκοβιτς (33' Κάρλος), Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ, Ούλμερ, Μβέπου (89' Κοϊτά), Γιουνούζοβιτς, Μιναμίνο, Ντάκα (68' Ασιμέρου), Χουάνγκ, Χάλαντ.
Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μερέτ, Μαλκουίτ, Κουλιμπαλί, Λουπέρτο, Ντι Λορέντζο, Καγιεχόν (80' Ελμάς), Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Λοσάνο (65' Ινσίνιε), Μέρτενς (76' Γιορέντε).

Γκενκ – Λίβερπουλ 1-4

Η λογική έλεγε ότι η Γκενκ δε θα προβλημάτιζε καθόλου τη Λίβερπουλ και ακριβώς έτσι έγινε, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με το ωραίο συρτό σουτ του Τσάμπερλεϊν.

Καλό γκολ, αλλά... τίποτα μπροστά σε αυτό που θα ακολουθούσε από τον ίδιο παίκτη στο 57', όταν είχε τη μαγική έμπνευση να "τσιμπήσει" την μπάλα με το εξωτερικό εκτός περιοχής και να τη στείλει στα δίχτυα για το 0-2!

Δεδομένα -γιατί δεν μπορεί να ταξιδέψει περισσότερο η φαντασία- το καλύτερο γκολ που θα βάλει στην καριέρα του ο Τσάμπερλεϊν, ο οποίος από εκεί και πέρα... έδωσε τη σκυτάλη στους επιθετικούς.

Στο 77' η τριάδα Φιρμίνο-Σαλάχ-Μανέ συνεργάστηκε άψογα για να κάνει ο τελευταίος το 0-3 και στο 81' ήταν η σειρά του Αιγύπτιου να σκοράρει, γυρίζοντας ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και πλασάροντας (0-4).

Το τελικό 1-4, με το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους, διαμορφώθηκε στο 88' από το πλασέ του Οντέι μετά το γύρισμα από αριστερά.

Γκενκ (Φελίτσε Ματσού): Κούκε, Μαέλε, Κουέστα, Λουκούμι, Ουρόνεν, Μπέργκε, Μπογκοντά (66' Ντονγκαλά), Χέινεν, Iτο (89' Χάτζι), Σαμάτα, Ονουάτσου (81' Οντέι).
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Μίλνερ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον (63' Γκόμες), Φαμπίνιο, Κεϊτά, Τσάμπερλεϊν (74' Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (80' Οριγκί).

Βαθμολογία
1.Νάπολι 7β., 5-2 γκολ
2.Λίβερπουλ 6β., 8-6 γκολ
3.Σάλτσμπουργκ 3β., 11-9 γκολ
4.Γκενκ 1β., 3-10 γκολ

6ος όμιλος

Ίντερ – Ντόρτμουντ 2-0

Μπορεί απλά να ισοβάθμισαν, αλλά μεταξύ τους είναι που θα δώσουν λογικά τη μάχη για το ένα εισιτήριο, δεδομένου ότι η Μπαρτσελόνα το πιο πιθανό είναι να τερματίσει στην κορυφή του 6ου ομίλου. Σε αυτή τη λογική το ότι η Ιντερ καθάρισε με το καθαρό 2-0 την Ντόρτμουντ, της δίνει ένα αρχικό προβάδισμα σε αυτή τους τη μάχη.

Οι Νερατζούρι το άξιζαν 100%, καθώς είχαν τις ευκαιρίες, την ουσία και δεν απειλήθηκαν σχεδόν ποτέ. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με προβολή (22') άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να βγάλουν φάσεις μπροστά και δέχονταν αντεπιθέσεις. Σε μία εξ αυτών ο Εσπόζιτο κέρδισε πέναλτι (83'), αλλά ο Μπούρκι νίκησε από τα 11 βήματα τον Μαρτίνες. Ωστόσο, σε ακόμα μία αντεπίθεση (89') ο Καντρέβα σημάδεψε σωστά και χάρισε το πρώτο τρίποντο στους Ιταλούς.

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Γκαλιαρντίνι, Ντε Φράι, Ασαμόα (80' Μπιράγκι), Σκρίνιαρ, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Καντρέβα, Μαρτίνες (90' Μπόρχα Βαλέρο), Λουκάκου (62' Εσπόζιτο)

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Ντιλέινι (65' Νταούντ), Χακίμι, Χούμελς, Ακανζί (74' Λάρσεν), Βάιγκλ, Βίτσελ, Μπραντ, Σουλτς, Σάντσο, Αζάρ (84' Γκερέιρο).

Σλάβια Πράγας – Μπαρτσελόνα 1-2

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από την Πράγα με 1-2, αλλά το αποτέλεσμα σηκώνει κουβέντα για το εάν ήταν δίκαιο στο χορτάρι. Οι Καταλανοί δεν ήταν καλοί, χρειάστηκαν 2-3 σούπερ επεμβάσεις του Τερ Στέγκεν και αρκετή τύχη στο φινάλε, ώστε να πανηγυρίσουν το τρίποντο και τη μοναξιά της κορυφής.

Το οφείλουν βέβαια και στον Μέσι, ο οποίος έβαλε το πρώτο και έφτιαξε το δεύτερο γκολ, για να γράψει ιστορία ως ο μοναδικός στο Champions League με 15 διαδοχικά χρόνια σκοραρίσματος, ενώ έπιασε τους Ραούλ, Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή των παικτών που έχουν βάλει γκολ σε περισσότερους αντιπάλους (33 ομάδες).

Στο 4' ο Μέσι ξεκίνησε τη φάση και την ολοκλήρωσε με πλασέ μετά το 1-2 με τον Αρτούρ και στο 58' έστειλε με φάουλ την μπάλα στον Λουίς Σουάρες, ο οποίος βρήκε δίχτυα, μα το έκανε με τη βοήθεια του Ολαγίνκα.

Ο τελευταίος χρεώθηκε το αυτογκόλ και ο Ουρουγουανός φορ ξέμεινε χωρίς γκολ εκτός έδρας στον θεσμό από τον Σεπτέμβριο του 2015. Ενδιάμεσα (50'), ο Μπορίλ είχε ισοφαρίσει, αλλά η Σλάβια δεν είχε την εμπειρία και την τύχη, ώστε να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα.

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόβσκι): Κόλαρ, Χορόβκα, Κουφάλ, Στάντσιου (76' Χούσμπαουερ), Ολαγίνκα, Ζέλεζνι (46' Τεκλ), Κούντελα, Μπορίλ, Σούτσεκ, Σέβτσικ, Μάζοπουστ (76' Μπιούρεν)
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (78' Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Αρτούρ (84' Ράκιτιτς), Μέσι, Γκριεζμάν (69' Ντεμπελέ), Λουίς Σουάρες.

Βαθμολογία
1.Μπαρτσελόνα 7β., 4-2 γκολ
2.Ίντερ 4β., 4-3 γκολ
3.Μπορούσια Ντόρτμουντ 4β., 2-2 γκολ
4.Σλάβια Πράγας 1β., 2-5 γκολ

7ος όμιλος

Λειψία – Ζενίτ 2-1

Μπενφίκα – Λιόν 2-1

Η Μπενφίκα έφτασε επιτέλους στην πρώτη της νίκη στον όμιλο και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Λουζιτανοί δέχθηκαν το... δώρο του Λόπες στο τέλος και επιβλήθηκαν της Λυών, που έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, με 2-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 4’ με τον Ράφα Σίλβα, ενώ στη συνέχεια πίεσαν και για το 2-0, χάνοντας 2 καλές ευκαιρίες με τον σκόρερ και τον Σεφέροβιτς. Έπρεπε να περάσουμε το 30’ για να ανεβάσουν ταχύτητα οι φιλοξενούμενοι, όμως και πάλι άρχισαν να πιέζουν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι λιονέ παρουσιάστηκαν πολύ καλύτεροι στην επανάληψη και αφού έχασαν μεγάλες ευκαιρίες έφτασαν στην ισοφάριση στο 70’. Ο Ντιμουά έβγαλε τη σέντρα και ο Ντεπάι με πολύ ωραία προβολή στην κίνηση έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Γκαρσία πίστεψαν στην ανατροπή, όμως στο 85’ ήρθε η καταστροφή, όταν ο Λόπες έδωσε την μπάλα στον Πίτσι και εκείνος με υπέροχο τελείωμα από μακριά έκανε το τελικό 2-1!

Βαθμολογία
1.Λειψία 6β., 4-4 γκολ
2.Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 4β., 5-4 γκολ
3.Λιόν 4β., 4-3 γκολ
4.Μπενφίκα 3β., 4-6 γκολ

8ος όμιλος

Άγιαξ – Τσέλσι 0-1

Λιλ – Βαλένθια 1-1

Σοκ στις καθυστερήσεις για τη Βαλένθια, με τη Λιλ να ισοφαρίζει 1-1 στις καθυστερήσεις. Οι Γάλλοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, λυτρώθηκαν στο τέλος, αν και θα μπορούσαν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο.

Οι Νυχτερίδες βρέθηκαν στην 3η θέση και στο -2 από την κορυφή, ενώ η Λιλ διατήρησε ελάχιστες ελπίδες. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πιο επιθετικοί, αλλά δεν είχαν την ουσία.

Ο Σίλεσεν είχε σπουδαίες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Γιαζίτσι, Σουμαρέ, ενώ στο 40ο λεπτό, ο πρώτος είδε το σουτ να καταλήγει στο δοκάρι. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς, η Βαλένθια άνοιξε το σκορ, με τον Τσερίσεβ να σκοράρει στο 63'.

Οι Γάλλοι πίεσαν ασφυκτικά και μετά την αποβολή του Ντιακαμπί στο 83' δεν έβγαιναν από την εστία των Ισπανών. Ο Ικονέ αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή και στο 90'+5' διαμόρφωσε το 1-1.

Βαθμολογία
1.Άγιαξ 6β., 6-1 γκολ
2.Τσέλσι 6β., 3-2 γκολ
3.Βαλένθια 4β., 2-4 γκολ
4.Λιλ 1β., 2-6 γκολ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.