ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα του ΟΗΕ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Χιλή: Νέες μαζικές διαδηλώσεις

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά χθες Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κοινωνικές ανισότητες στη Χιλή, ενώ ο ΟΗΕ αποφάσισε να συγκροτηθεί μια αποστολή για να ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλονται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μπροστά στον πολλαπλασιασμό των καταγγελιών για παραβιάσεις, σε μια χώρα όπου πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, εξακολουθούν να επιβάλλονται μέτρα εξαίρεσης, η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ - τέως πρόεδρος της Χιλής - ανακοίνωσε την αποστολή ερευνητών.

«Οι κοινοβουλευτικοί και η κυβέρνηση [της Χιλής] εξέφρασαν όλοι την επιθυμία [να σταλεί] μια αποστολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», διευκρίνισε μέσω Twitter. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της οργής στη χώρα, περίπου 20.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί παρέμεναν ανεπτυγμένοι σε όλη την επικράτεια. Προχθές Τετάρτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καλεί σε υπηρεσία εφέδρους για την εκτέλεση διοικητικών καθηκόντων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.