Neo

Διακομματική για την ψήφο των αποδήμων από Θεοδωρικάκο

Με επιστολές σε όλα τα κόμματα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δρομολογεί την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής ώστε να εξεταστούν όλες οι παράμετροι που θα οδηγήσουν στην διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Επί της ουσίας, με την συγκεκριμένη επιτροπή, όλα τα κόμματα θα θέσουν στο τραπέζι τις «κόκκινες γραμμές» τους και ο υπουργός Εσωτερικών θα επιχειρήσει να διαπιστώσει κατά πόσον ορισμένες... «κόκκινες γραμμές» τους μπορούν να συνδυαστούν με τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης. Στις εργασίες της επιτροπής θα συζητηθούν οι πολιτικές παράμετροι, αλλά και οι τεχνικές λεπτομέρειες, όπως η ιδέα για ανώτατο όριο απουσίας από τη χώρα, το θέμα της επιστολικής ψήφου, αλλά και η προϋπόθεση φορολόγησης στο εσωτερικό.

Πάντως, ο Θεοδωρικάκος αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην αρχή των εργασιών την μοναδική «κόκκινη γραμμή» με την οποία θα προσέλθει ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στον διάλογο: δηλαδή, να προσμετράται η ψήφος των εκτός Ελλάδας εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους στο εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, με το «καλημέρα» διαφαίνεται η πρώτη μεγάλη διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με όλα τα άλλα να είναι ανοιχτά...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.