ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα... στυλ οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές εκ των προτέρων ‘τζούφιες’ δεν υπάρχουν

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στο Κίνημα Αλλαγής, εν όψει σεναρίων περί διπλών εκλογών, που επανέρχονται στο προσκήνιο, λίγους μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

«Εκλογές εκ των προτέρων ‘τζούφιες’ δεν υπάρχουν», δήλωσε χθες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, προειδοποιώντας τους κυβερνώντες ότι μπορεί από την υπερβολική αλαζονεία τους, να... πυροβολήσουν τα πόδια τους. «Αν οι επόμενες εκλογές γίνουν με απλή αναλογική, θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης και μόνο αν δεν σχηματισθεί κυβέρνηση γίνονται αναγκαστικά δεύτερες εκλογές», θύμισε, τονίζοντας ότι «οποιοσδήποτε σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν συνεκτιμήσει πολύ σοβαρά αυτά τα δεδομένα, θα οδηγήσει με δική της ευθύνη την χώρα σε πολιτική αστάθεια». Υποστήριξε επιπλέον, μιλώντας στο News 247 ότι «κινδυνεύουν (σ.σ. οι σημερινοί κυβερνώντες) από την υπερβολική αλαζονεία τους, στο τέλος να πυροβολήσουν τα πόδια τους».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Κίνημα Αλλαγής, δεν περιορίζει την κριτική του στη ΝΔ. Αντίθετα, εκτιμώντας ότι υπάρχει ενός είδους ‘ομερτά’ μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, προκειμένου αμφότερες να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες και να ‘λεηλατήσουν’ πολιτικά το Κίνημα Αλλαγής, εξαπολύουν τα πυρά τους ενάντια και στα δύο. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, όσοι υποστηρίζουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα μοιάζουν σε πολλά πράγματα, με τις όποιες διαφορές τους να είναι κυρίως σε θέματα στυλ, αισθητικής, εικόνας, ύφους και διατυπώσεων. Θυμίζουν με νόημα τις δεσμεύσεις Τσίπρα στην Οικονομία, μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν ότι είναι όλες τους παρούσες στη νέα διακυβέρνηση, με την χώρα να συνεχίζει στον ρυθμό των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και του Υπερταμείου. Το ίδιο ισχύει για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, που κατά πολλούς είναι και το μεγαλύτερο πολιτικό θέμα στην χώρα στην παρούσα συγκυρία, με την ‘αδιέξοδη’ –όπως λένε- για την χώρα συμφωνία Τσίπρα – Μέρκελ να είναι εδώ, δεδομένη και απαραβίαστη. Ακόμα και στα εθνικά ζητήματα, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζουν πως όσα μέχρι πριν από τις εκλογές ήταν εγκλήματα για τον κ.Μητσοτάκη, σήμερα είναι ‘εθνική πολιτική’ που έχει... συνέχεια.

«Εμείς λοιπόν δεν πιστεύουμε ότι η χώρα μπορεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο να αφήσει πίσω της οριστικά την κρίση με ασφάλεια, ούτε να υπερασπιστεί κρίσιμα εθνικά της συμφέροντα σε δύσκολους καιρούς, ούτε η κοινωνία να ανασάνει μετά από δέκα χρόνια θυσιών», λένε, επιμένοντας να παραθέτουν τη μία μετά την άλλη την πολιτική τους πρόταση για κάθε θέμα που προκύπτει, προκειμένου να θέτουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους στη θέση αυτού που θα κληθεί να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά της πρότασης αυτής...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.