ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Αμπατιέλος για τις εξελίξεις στη Συρία

«Εκτός από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, υπάρχει και η ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο»

Τον «σύνθετο και επικίνδυνο για τους λαούς χαρακτήρα» που έχουν οι εξελίξεις στην περιοχή, επισήμανε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Με αφορμή τη συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για εκεχειρία στη βόρεια Συρία, ο κ. Αμπατιέλος υπογράμμισε πως «υπάρχουν τόσο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος όσο και η ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο».

Ο Νίκος Αμπατιέλος τόνισε πως «το ΝΑΤΟ δεν είναι εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας, αλλά δύναμη ανασφάλειας στην περιοχή», φέρνοντας ως παράδειγμα την τακτική των «ίσων αποστάσεων» του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, ο κ. Αμπατιέλος ανέφερε: «Αν δεν έρθουμε σε ρήξη με την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, η οποία προβλέπει τον διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων στα ελληνικά νησιά και την ελληνική επικράτεια, θα διαιωνίζεται αυτό το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.