ΚΟΣΜΟΣ

Με συμμετοχή περισσότερων από 26.000 δρομέων από πολλές χώρες του κόσμου

Επίχρυσα στεφάνια από κλάδο ελιάς απονεμήθηκαν στους νικητές του διεθνούς Μαραθωνίου του Τορόντο

Περισσότεροι από 26.000 δρομείς από πολλές χώρες του κόσμου συμμετείχαν χθες στον 30ο διεθνή Μαραθώνιο του Τορόντο, με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας να απονέμει για πρώτη φορά στους νικητές επίχρυσα στεφάνια από κλάδο ελιάς. Την έναρξη του Μαραθωνίου κήρυξαν μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Καναδά, ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι και ο Έλληνας γενικός πρόξενος Βίκτωρ Μαλιγκούδης.

Όπως κάνει γνωστό το προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, τα στεφάνια εκτέθηκαν πρώτα για δύο μήνες, σε ειδική προθήκη, μέσα στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Βόρειας Αμερικής. Στις 15 Οκτωβρίου παραδόθηκαν επίσημα στους διοργανωτες του Μαραθωνίου του Τορόντο, σε μία ειδική τελετή στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό και η υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Οντάριο, Lisa McLeod. Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Μπουραζέλης, ο οποίος έχει δημοσιεύσει εκτενείς μελέτες για τη Μάχη του Μαραθώνα.

Στην ίδια τελετή, όπως επισημαίνεται, βραβεύθηκαν και μαθητές των σχολείων του Οντάριο, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης με θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα. Για την πρωτοβουλία αυτή, το γενικό προξενείο συνεργάστηκε με το Σύνδεσμο Ελληνο-Καναδών Ακαδημαϊκών του Οντάριο, που αριθμεί πάνω από 150 επιστήμονες, και το Hellenic Heritage Foundation του Καναδά.

Ο διεθνής Μαραθώνιος του Τορόντο («Scotiabank Toronto Waterfront Marathon») συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια και είναι από τους λίγους στη Βόρεια Αμερική, όπως επισημαίνει το ελληνικό προξενείο, στους οποίους η Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) έχει απονείμει τη διάκριση «Gold Label Race».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.