ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» και στην ΕΕ - «Στηρίζετε τους τρομοκράτες, θα βρέχει βόμβες στους δρόμους σας»

Ερντογάν: «Ανάξια λόγου η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των ΗΠΑ»

Οργισμένη, όπως αναμενόταν εξάλλου, ήταν η αντίδραση και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε... «ανάξιο λόγου» το συγκεκριμένο ψήφισμα.

«Το βήμα που έκανε η Βουλή των Αντιπρόσωπων των ΗΠΑ είναι ανάξιο λόγου» είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας, στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των μελών του κόμματός του, ότι οι ιστορικοί θα πρέπει να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις και όχι οι πολιτικοί. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Τουρκία έχει ζητήσει από τους Αρμένιους να ανοίξουν τα αρχεία τους για έρευνα αλλά, όπως είπε, αυτοί το αρνούνται γιατί δεν έχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.

«Ας μιλήσουμε στη δική μας γλώσσα. Αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί μας συκοφαντεί και λυπούμαστε για την αποδοχή μιας τέτοιας απόφασης από το κοινοβούλιο μιας άλλης χώρας. Το θέμα δεν πρέπει να είναι πολιτικό, πρέπει να το ερευνήσουν ιστορικοί και αρχαιολόγοι. Και, μόλις τελειώσουν αυτές οι έρευνες, οι πολιτικοί πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να αποφασίσουν» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η τουρκική βουλή δεν θα αφήσει το θέμα αναπάντητο.

«Πυρά» του Ερντογάν και στην Ευρώπη - «Θα αρχίσουν να σκάνε οι βόμβες στους δρόμους σας»

Εν συνεχεία, από την σφοδρή αντίδραση του Τούρκου προέδρου δεν γλίτωσαν ούτε οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι όπως είπε παρέχουν προστασία στους Κούρδους.

«Απευθύνομαι στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση. Κάνετε λάθος. Το φίδι της τρομοκρατίας που ταϊζετε σήμερα με τα χέρια σας θα γυρίσει να σας δαγκώσει. Θα αντιληφθείτε, φυσικά, το λάθος που κάνατε όταν αρχίσουν να εκρήγνυνται οι βόμβες στους δρόμους σας, όταν τα όπλα των τρομοκρατών θα ξερνούν θάνατο κι οι βάνδαλοι θα αρχίσουν να καίνε. Τα "κίτρινα γιλέκα" δεν θα είναι μόνον σε μια χώρα, αλλά σε όλες... Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν κατά την ομιλία του σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Και πρόσθεσε: «Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών, ειδικά αυτοί στην Ευρώπη, έχουν πραγματοποιήσει 700 ενέργειες με στόχο την Τουρκία από την αρχή της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης».

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης πως, αν κριθεί αναγκαίο, η ζώνη ασφαλείας θα επεκταθεί, ενώ τόνισε πως θα δίνονται «απαντήσεις» σε επιθέσεις εκτός ζώνης. «Έχουμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε τις δικές μας επιχειρήσεις, αν δούμε πως τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων δεν μετακινηθούν από τη ζών των 30 χιλιομέτρων ή αν συνεχίσουν να επιτίθενται, από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται».

Τέλος, ο Ερντογάν ανέφερε πως την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι περιπολίες στη Συρία, σε συνεργασία με τους Ρώσους, ενώ αναφέρθηκε και στους στρατιωτικούς χαιρετισμούς Τούρκων αθλητών, τονίζοντας: «Είναι πολύ φτωχοί όσοι φοβούνται τους αθλητές που χαιρετούν τους στρατιώτες μας. Για τον λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα το έργο μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.