ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα μαγιονέζας-μαϊντανού και πικάντικο πουρέ

Μία εξαιρετική συνταγή για φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα μαγιονέζας-μαϊντανού και πικάντικο πουρέ.

Υλικά

Για τη σάλτσα μαγιονέζας-μαϊντανού:

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1/3 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τον πουρέ:

  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, τεμαχισμένο
  • 10 φέτες λουκάνικο τσορίθο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (1 ολόκληρη + 1 λιωμένη)
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος

Για τις τσιπούρες:

  • 4 τσιπούρες (400-600 γρ. / τσιπούρα), καθαρισμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. φύτρες φασολιών, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα μαγιονέζας:

Βάζουμε στον κάδο του μούλτι τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το μαϊντανό και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τον πουρέ:

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε 1 κ.γ. βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε το τσορίθο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει από τα επιπλέον λίπη του και αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε το τηγάνι με το λάδι που έβγαλε το τσορίθο, γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο και καλύπτουμε με νερό.

Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να πάρουν βράση σε υψηλή φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα.

Σουρώνουμε τις πατάτες και αφαιρούμε το θυμάρι και το σκόρδο.

Με ένα ραβδομπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ κάνουμε τις πατάτες πουρέ μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας βούτυρο σταδιακά.

Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, αλατοπίπερο, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τον πουρέ, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σοταρισμένο τσορίθο και ανακατεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δέσει ο πουρές.

Για τις τσιπούρες:

Φιλετάρουμε τις τσιπούρες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ξανά το τηγάνι με το λάδι, που έβγαλε το τσορίθο, σε υψηλή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει καλά.

Βάζουμε τις τσιπούρες και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε μια πιατέλα και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Περιχύνουμε τις τσιπούρες και τον πουρέ με τη σάλτσα μαγιονέζας-μαϊντανού, γαρνίρουμε με φύτρες φασολιών και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.