Neo

«Γαλάζια» αποχή, για να μην τιναχτούν στον... αέρα!

Η απόφαση των ευρωβουλευτών της ΝΔ να απόσχουν από την ψηφοφορία για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων φέρνει εκ νέου αντιμέτωπη τη ΝΔ με όσα έλεγε προεκλογικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αποδεικνύεται ότι η κυβίστηση της κυβέρνησης δεν είναι τόσο εύκολη για όλους.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι στο χθεσινό ψήφισμα χαρακτηριζόταν «στρατηγικό λάθος» η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία και οι ευρωβουλευτές καλούσαν την επανεκκίνηση των διαδικασιών, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν το υπερψήφισαν! Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, λέει διαρκώς πως είναι υπέρ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ο Neo πληροφορείται ότι ο επικεφαλής της ευρωομάδας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν επιθυμούσε την απομόνωση των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ωστόσο, από μέλη της ευρωομάδας τού ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπήρχε... ούτε μία στο εκατομμύριο να κρατήσουν όλοι οι ευρωβουλευτές την ίδια στάση, αν η απόφαση ήταν για «ναι» στο ψήφισμα. Έτσι, προκειμένου να μην φανεί ότι η ευρωομάδα της ΝΔ... γίνεται χίλια κομμάτια, αποφασίστηκε η αποχή.

Μάλιστα, η Μαρία Σπυράκη και ο Γιώργος Κύρτσος παρέμειναν στην αίθουσα της Ολομέλειας και επέλεξαν την «αποχή», ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν για... να προλάβουν το αεροπλάνο. Δεν είχαν, δηλαδή, ούτε καν το θάρρος της γνώμης τους...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.