Neo

«Γαλάζιο» αντάρτικο για τα κλειστά κέντρα κράτησης

Το ότι η κυβέρνηση ψάχνει χώρους για τις φυλακές μεταναστών (για τις οποίες χρησιμοποιεί την φράση «κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα», που ακούγεται πιο ανθρώπινη και ευγενική...) είναι γνωστό. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι μία από τις περιοχές που έχουν μπει στο «ραντάρ» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι ένα στρατόπεδο στα Γρεβενά.

Ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ, λοιπόν, Ανδρέας Πάτσης, έσπευσε, με δήλωσή του, να υπογραμμίσει τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο σχέδιο, υπενθυμίζοντας μάλιστα στο Μαξίμου και την Κατεχάκη ότι... εκπροσωπεί τον λαό των Γρεβενών: «Σε συνέχεια των πληροφοριών και των δημοσιευμάτων που διακινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχετικά με την πιθανή μετατροπή του 586 Μηχανοποιημένου Τ.Π σε κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, θα ήθελα να δηλώσω ότι μια τέτοια απόφαση βρίσκει την πλειοψηφία των πολιτών των Γρεβενών -τους οποίους εκπροσωπώ-εντελώς αντίθετους. Το στρατόπεδο το
οποίο βρίσκεται σε καίριο σημείο στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι σε λειτουργία ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κέντρα νεοσυλλέκτων που έχουν απομείνει στην επικράτεια, ενώ στεγάζει και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πάτσης, προκαλώντας πονοκεφάλους στο Μαξίμου.

Μάλιστα, ο βουλευτής Γρεβενών επισήμανε πως «είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν να εξετάζεται η μετατροπή μιας τέτοιας μονάδας σε δομή φιλοξενίας. Τα Γρεβενά έχουν ήδη σηκώσει ένα δυσβάσταχτο για τις δυνατότητες τους βάρος όλα αυτά τα χρόνια, με την εγκατάσταση των μεταναστών στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, γεγονός που οδήγησε στην καταστροφή του τουρισμού και στον μαρασμό της τοπικής οικονομίας. Συνεπώς, μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με αυτή την τελευταία φράση, λοιπόν, ο Πάτσης φαίνεται να «απειλεί» το Μαξίμου ότι θα φτάσει το «αντάρτικο» μέχρι τέλους –αν και μάλλον δεν τα ξέρει καλά τα πράγματα στην περιοχή του, αφού τα «ξενοδοχεία του ορεινού όγκου» στα οποία εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες, ουσιαστικά... σώθηκαν από την χρεοκοπία. Κάτι που υπενθύμισε πρόσφατα και ο επίσης «γαλάζιος», περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.