ΚΟΣΜΟΣ

Έντονες επικρίσεις σε Μέρκελ και Καρενμπάουερ

Γερμανία: «Αναταράξεις» στο CDU μετά την εκλογική ήττα και στη Θουριγγία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και η προστατευόμενή της Ανεγκρέτ Κραμπ- Καρενμπάουερ αντιμετωπίζουν έντονες επικρίσεις από το εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU),  μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα του κόμματος στις τοπικές εκλογές στη Θουριγγία, ένα ζήτημα που ενδέχεται να ανοίξει και το θέμα του προσώπου που θα θέσει υποψηφιότητα για την καγκελαρία το 2021.

Στην τέταρτη εκλογική του ήττα φέτος, το CDU βρέθηκε στην τρίτη θέση στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Θουριγγία της ανατολικής Γερμανίας, πίσω από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, το οποίο συγκέντρωσε σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων.

Το αποτέλεσμα, το οποίο η Κραμπ- Κάρενμπάουερ χαρακτήρισε «πικρό», έχει προκαλέσει ρήγμα στους Χριστιανοδημοκράτες για το αν θα πρέπει να σπάσουν τα ταμπού και να συνεργαστούν με το ακροαριστερό Die Linke, το οποίο ήρθε ξανά πρώτο στη Θουριγγία.

Σήμερα ο βασικός αντίπαλος της Μέρκελ στο CDU Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος εξακολουθεί να είναι πιθανός υποψήφιος για την καγκελαρία αν και πέρυσι έχασε τη μάχη για την ηγεσία του κόμματος από την Κραμπ- Κάρενμπάουερ, επέκρινε τη Γερμανίδα καγκελάριο και ζήτησε να γίνουν αλλαγές

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.