ΚΟΣΜΟΣ

Εξετάζει τρομοκρατική ενέργεια η Αστυνομία

Γερμανία: Κλεμμένο φορτηγό έπεσε σε αυτοκίνητα - 18 τραυματίες

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας εξετάζουν οι αρχές στη Γερμανία, μετά τη παρολίγον τραγωδία στην πόλη Λίμπουργκ, στο κρατίδιο της Έσσης (σ.σ. δυτικό τμήμα της χώρας), όπου άνδρας ισλαμικής καταγωγής έριξε κλεμμένο φορτηγό πάνω σε αυτοκίνητα, το απόγευμα της Δευτέρας. Για σεσημασμένο δράστη με ποινικά αδικήματα, αλλά όχι για εξτρεμισμό, κάνει λόγο το περιοδικό Der Spiegel, αποκαλύπτοντας ότι γίνονται έρευνες προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο 32χρονος Σύρος που παραβίασε φωτεινό σηματοδότη και οδήγησε το κλεμμένο φορτηγό πάνω σε άλλα αυτοκίνητα ήρθε στην Γερμανία το 2015 από την Συρία και ήταν ήδη γνωστός στις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αλλά όχι για διασυνδέσεις με ισλαμιστικούς και εξτρεμιστικούς κύκλους. Από την 1η Οκτωβρίου 2019 δεν είχε πλέον νόμιμη άδεια παραμονής.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκαν γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του υπόπτου.

Η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης τόνισε σήμερα το πρωί ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει για κίνητρο τρομοκρατίας. «Οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας στο Spiegel, το οποίο επισημαίνει ότι έχει ήδη ερευνηθεί η κατοικία του δράστη, αλλά και οι κατοικίες συγγενών του. Το περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι κατά την σύλληψή του ο άνδρας φώναζε «Αλλάχ».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας άρπαξε το βαρύ φορτηγό στο κέντρο της πόλης, πριν το οδηγήσει αμέσως μετά πάνω σε πολλά αυτοκίνητα που περίμεναν υπομονετικά να ανάψει πράσινο απέναντι στο δικαστικό μέγαρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι κατόπιν διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ο δράστης τραυματίστηκε και ο ίδιος ελαφρά.

Κατά σύμπτωση, στο σημείο της επίθεσης βρισκόταν ομάδα ασκουμένων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, η οποία ολοκλήρωνε κάποια άσκησή της όταν συνέβη το περιστατικό. Αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για ατύχημα και έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Η εφημερίδα Bild πάντως αναφέρει ότι οι αρχές εξετάζουν την υπόθεση ως τρομοκρατική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.